Az összes udvarhelyi iskolás mehet iskolába!

November 15-19. között minden székelyudvarhelyi iskolában jelenléti oktatás lesz a tanügyi személyzet átoltottsága alapján, miután a Tompa László Általános Iskolában és a Palló Imre Művészeti Szakközépiskolákban is meghaladta a munkatársak átoltottsági aránya a 60 százalékot.

Három óvodába, a Tábor negyedi Csillagvárba, a központi Nardinibe és a bethlenfalvi Kipi-Kopiba jövő héten sem mehetnek a gyerekek. A Ficánka napköziben meghaladták az átoltottsági küszöböt, így jövő héten már rendes mederben zajlik majd az óvodai élet.

Mivel lehetővé vált, hogy a több épületben működő intézményekben külön-külön számolják az átoltottságot, az Eszterlánc napközi Nicolae Bălcescu utcai (cérnagyári) épületében is jelenléti oktatás lesz.

Udvarhelyszékről a korondi középiskolában, az oklándi inkluzív elhelyező központban, az etédi Jósika Miklós, a szentábrahámi Benedek Elek, a fenyédi Márton Áron, a kápolnási Kriza János, a székelyderzsi János Zsigmond, az oroszhegyi Petőfi Sándor, a homoródalmási Dávid Ferenc, a parajdi Áprily Lajos, a máréfalvi Nyirő József és a székelyvarsági Körösi-Csoma Sándor iskolákban nem lesz jelenléti oktatás ebben az időszakban. A teljes Hargita megyei lista ide kattintva böngészhető.