Az OSK nyerte a krajovai szurkolók elleni meccset

Döntést hozott a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága, a sepsiszentgyörgyi csapat javára írták az Szuperliga 23. fordulójában zajlott mérkőzést. A Sepsi OSK–U Krajova közti január 26-ai meccset a szurkolók magatartása miatt fújták le. 

A szerdán meghozott döntést a Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) honlapján tették közé, a krajovai klub 22.500 lejes pénzbírságot kapott, és a szurkolókat is eltiltották attól, hogy elkísérhessék a csapatot a következő hat idegenbeli vagy semleges pályán történő mérkőzésre. A határozat értelmében a szentgyörgyiek győztek 3-0-ra, viszont kaptak egy 25.000 lejes bírságot a mérkőzésszervezés szabályainak megsértése miatt. 

Az U Krajova 1948 és a Sepsi OSK közötti mérkőzés 26. percében Andrei Chivulete játékvezető az öltözőbe küldte a játékosokat a szurkolók egy részének idegengyűlölő és rasszista bekiabálásai miatt. Tíz perccel később visszatértek a játékosok a pályára, de mivel folytatódtak a bekiabálások, a játékvezető lefújta a mérkőzést. Néhány nappal a meccs után a krajovai klub bejelentette, meghatározatlan ideig zárt kapuk mögött játssza hazai mérkőzéseit a labdarúgócsapat.

Kiemelt kép: GSP.ro/Eurosport