Bővült az ISK éremkollekciója az országos bajnokságon

Az U20-as országoson kétfős volt az udvarhelyi csapat, fotók: Iskolás Spotklub Székelyudvarhely Facebook-oldala

Miután előző hétvégén Craiova városában megrendezték az atléták U20-as országos bajnoki döntőjét – amely során Kuti Dóra 100 méteres gátfutásban 5., Bálint Barbara 100 méteres síkfutásban 18. lett – július első hétvégéjén a 18 év alattiakon volt a sor. A Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklubot a bukaresti országoson 5 atléta képviselte – számolt be Facebook-oldalán edzőjük, Bartus Attila.

Beszámolója szerint a verseny első napján, július 1-én „110 méteres gátfutásban Hilbel Roland nagyot küzdve szerzett bronzérmet, Dézsy Botond távolugrásban egyéni csúcsot ugrott, de nem jutott tovább a vasárnapi döntőbe.

Az U18-as versenyen valamelyest népesebb volt az udvarhelyi küldöttség, amely két éremmel tért haza.

A második versenynapon Oláh Nándor a 6., Pál János a 8. lett 400 méteres gátfutásban, azonban ez a nap sem telt udvarhelyi érem nélkül. Pintyó Nóra magasugrásban – másfél méteres teljesítményével – ezüstérmet szerzett, tíz centivel lemaradva az aranyról, amelyet a bukaresti Maria Olteanu szerzett meg.

Ezzel vége a 2023-as U18-as versenyévadnak, hátra vannak az U16-osok, akiknek július 22-én, és 2.-án lesz a döntőjük, szintén Bukarestben – zárja sorait Bartus.