Kevesebben haltak meg

Július 10-én 592 új esetről számolt be a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

Hargita megyében 7 új fertőzést regisztráltak csütörtök óta, velük együtt összesen eddig 367 személy fertőződött meg. A jó hír, hogy közülük már 282-en meggyógyultak. Jelenleg 74-en vannak orvosi megyfigyelés vagy kezelés alatt a székelyudvarhelyi és csíkszeredai kórházakban. 11 személy elhunyt, olvasható a megyei kormányhivatal pénteki közleményében.

Megjegyzik, a prefektúra létrehozott egy operatív csoportot a járvány megfékezése érdekében, amely ellenőrzéseket végez a megyében, főleg a zsúfolt területeken, amennyiben lakossági értesítést kapnak, de hivatalból is kimennek a piacokra, kereskedelmi központokba, vásárokba, strandokra, vendéglátóhelyek teraszaira, hogy a járványmegelőzési intézkedések betartását szemügyre vegyék.

Romániában

Összesen 31.381 koronavírusos esetet regisztráltak az ország területén, több mint egyharmaduk, 22.812 személyt kiengedtek a kórházakból, 21.1129-en ebből meggyógyultak, 1.683-an tünetmentesen hagyhatták el a kórházat 10 nap után. 1.847 koronavírusfertőzött hunyt el összesen, tegnap óta 13 (8 férfi és 5 nő), többségük 50 év fölötti, de egy 30-39 év közötti ember is volt köztük. Mindannyian más betegségektől is szenvedtek, olvasható a hivatalos közleményben. Az intenzív osztályokon jelenleg 236 beteget kezelnek. Összesen eddig 824.343 tesztet dolgoztak fel, tegnap 14.680-at.

Külföldön 5.105 román állampolgárnál igazolták a koronavírus-fertőzést, legtöbben Olaszországban kapták el.

Kérjük olvasóinkat,

főleg az idős, beteg emberek életének védelmében, de összességében mindannyiunk érdekében, tartsák be az alapvető higiéniai intézkedéseket:

  • Kézmosás
  • Távolságtartás
  • Maszk viselése zárt, nyilvános térben (büntetéstÅ‘l is véd).