Az ország egyik legjobb hegedűse ad koncertet

Bogdan Costache, fotó: DANIEL DUNA

Érzelmek és kamarazene – ezzel kecsegtet a Székelyföldi Filharmónia keddi, május 17-ei koncertjére, amely 18 órától kezdődik a Városháza Szent István termében, és amelynek meghívottjai Bogdan Costache hegedűművész és barátai: Liliana Iacobescu zongorista, Raluca Budeanu brácsás és Ioan Szilagyi csellista.

Emotions névre hallgató turnéjuk első, székelyudvarhelyi állomásán ugyanerre a névre keresztelt zenei albumjukat mutatják be. Az album a klasszikus zene népszerűsítése iránti szenvedélyből és szeretetből született a világjárvány idején, és 2021-ben készült el az Electrecord kiadónál – írják közleményükben a szervezők. A repertoár olyan zeneszerzők híres klasszikus miniatűrjeit tartalmazza, mint Elgar, de Sarasate, Rahmanyinov, Dvorak, Kreiser, Fauré, Debussy, Gluck, Brahms, Massenet, Csajkovszkij, Beethoven, Piazzolla.

Bogdan Alexandru Costachét – aki már 3 éves korában kezdett hegedülni, édesapja, a brassói opera koncertmesterének irányításával, és 7 éves korában már a Brassói Filharmonikus Zenekar szólistájaként debütált – a legjobb román hegedűsök között tartják számon, folyamatosan koncertezik Európában és Ázsiában. Ő alapította és vezeti a Fortissimi kvartettet, amellyel számos hazai és nemzetközi rendezvényen vesz részt, többek közt a monacói Grand Ball of Princes and Princessesen és a dubai Világkiállításon.

A bérletes hangversenyre jegyek is kaphatók, ezeket a helyszínen lehet beszerezni.