Az oroszhegyi tűz képekben és adatokban

3 lakóház, 3 gazdasági épület, 500 ezer lejes kár, egy kutya élete, romló szomszédi kapcsolatok.

A tűzoltóság felmérése szerint az oroszhegyi tűz 3 lakóházat és 3 gazdasági épületet érintett 1100 négyzetméteren, ez lebontva így néz ki:
– egy ház teteje, 60 négyzetméteren, a mennyezet és két szobabelső
– egy ház teteje, 30 négyzetméteren, egy szoba belseje
– egy ház 150 négyzetméteres teteje és egy szoba belseje
– egy 130 négyzetméteres istálló csűrrel és 15 tonna takarmány
– egy csűr teteje 600 négyzetméteren, 2 szekér, 2 hám, 2 tonna takarmány, 1600 kiló gabona
– egy 200 négyzetméteres csűr teteje, oldalfalai, egy szekér, 5 köbméter deszka, 10 köbméter tűzifa, 18 tonna gabona, 2 hőlégfúvó, 2 kaszagép, 2 tonna takarmány, 45 ablak
– egy ház 150 négyzetméteres teteje és egy szoba belseje
A tüzet 22 óra 32 perckor jelentették be, és reggel 5 órára sikerült teljesen kioltani. A 60 hivatásos tűzoltó mellett az oroszhegyi, farkaslaki és máréfalvi tűzoltók segédkeztek több tíz helybélivel együtt. 9 tűzoltóautó volt a helyszínen. Megmentettek 20 állatot és 900 000 lej értékű anyagi javakat, a kár értéke 500 000 lej.
Szerencsére áldozat nem volt.
A tűz becsült oka: nem megfelelő helyen való dohányzás.
Eddig tart a tűzoltóság közleménye.

A helyszínen hallottak alapján még annyit tennék hozzá, hogy:
– Elpusztult egy kutya a tűzben, szerencsére a többi állatot kimentették a szomszédok.
– A környékbeliek a tűz okozásával egy olyan férfit gyanúsítanak, aki rendszeresen iszik, olykor agresszív, veri a feleségét, folyamatosan fenyegetőzik, hogy felgyújtja a házat. Sok baj volt már az illetővel, senki nem szereti a környéken. A tűz estéjén is hallották a szomszédok, amint mérgesen kijött a házból, és tíz perc múlva felcsaptak a lángok. Nem tudják bizonyítani, hogy szándékosan okozta a tüzet, de nem is tartják véletlennek. A környékbeliek közül sokan jelezték nekem, hogy habár a falu nagyon összetartó, és mindig mindenki segít a szomszédok házát újraépíteni, nem nagyon van kedve senkinek, hogy a tüzet okozó ember házát segítsenek újjáépíteni. A többi károsult szomszédét igen.

 

Címkék:
Kattints a hozzászólások megjelenítéséhez

Korábbi képriportok