Az év tekézőjét is maga mögé utasította Tóth Kinga

Az udvarhelyi Tóth Kinga a kép jobb oldalán látható (képernyőfotó).

Tóth Kingát itthon eltanácsoltak a tekétől gerincproblémái miatt, de ő négy évnyi kihagyás után 2010 őszén mégis szerencsét próbált Magyarországon, a Rákoshegy VSE csapatánál – számoltunk be róla portálunkon éppen nyolc éve. Gyorsan befogadták a csapathoz, hamarosan a szuperligás keretben találta magát, amire rátromfolt azzal is, hogy első nekifutásra főtáblára került az egyéni országoson.

Munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tudott annyit edzeni, mint szerette volna, de így is stabil csapattaggá vált az időközben többszörös bajnok és jelenleg Európa-kupa címvédő klubnál, igaz, csak a második gárdánál (klubja két csapattal szerepel a Szuperligában). Így is Európa- és világbajnokokkal edzhetett és versenyezhetett, a több játéklehetőségért még a Budapest-bajnokságban induló csapatba is bekérezkedett.

A teke iránti szeretete és a kitartás meghozta gyümölcsét: múlt szombaton, az Egerben rendezett országos női egyéniben 556 fát ütött, ezzel megelőzve Méhész Anitát, akit az utóbbi nyolc évben hétszer választottak meg Magyarországon az év női tekézőjének, legutóbb 2019-ben.

147-125-161-123 – így gurított sorrendben. Mivel zárt kapus volt az esemény, a szövetség élőben közvetítette a versenyt, így Kinga gurításai is visszanézhetőek.

Kinga végül sprintben kikapott a későbbi győztes Pásztor Enikőtől, 185-tel gyarapította pontjai számát, így az összesített 741 ütött fával a 10. helyen végzett.

Jó formáját mi sem jelzi jobban, hogy a csapatbajnokság őszi szezonjában szeptember vége óta minden fordulóban ötszáz fölött gurított, a Balatoni Vasas elleni meccsükön is 554 fával zárt, szóval ha csak rajta múlna, nem a táblázat hetedik helyén állna a csapat.