Az év első kiállítása nyílik meg a képtárban

Az idei év első kiállítása nyílik meg a Kossuth Lajos utca 42. szám alatti képtárban csütörtökön, március 17-én délután 18 órától. A Kőgyakra című kortárs festészeti kiállításon – mely egy hónapon keresztül látogatható –, Gábos Kinga lövétei alkotó és házastársa, Szécsi János, szintén Lövétén élő, magyarországi születésű képzőművész munkáit lehet megtekinteni.

A csütörtök 18 órától kezdődő kiállításmegnyitó házigazdája Miklós Zoltán múzeumigazgató, a kiállított képeket méltatja Lőrincz Ildikó művészettörténész, a Képtár muzeológusa.

A festészeti kiállítás a megnyitót követően hétköznapokon 9 és 17 óra között lesz látogatható.

Gábos Kinga lövétei alkotó a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceumban érettségizett, elvégezte a budapesti Dekoratőr és Kirakatrendező Képzőt, majd a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán festészetet tanult. Ez utóbbi helyen ismerte meg Szécsi Jánost, aki a magyarországi Szentesen született, a Budai rajziskolában tanult, majd a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán ő is festészet szakot végzett. 2010 óta a házaspár családjával Lövéte határában él, most kiállított munkáik révén pedig betekintést nyerhetünk a kortárs magyarországi képzőművészet kétféle kisugárzásába, a pécsi iskolában szerzett festészeti és képzőművészeti problémák sajátos továbbgondolásaiba.