Az év első heteiben nem lesz jelentős lehűlés

A hőmérsékleti értékek nem változnak jelentősen a következő két hétben, de a csapadék valószínűsége megnő, főként január 4-től kezdődően, írják az Agerpresen az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) kéthetes, január 2-a és 15-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzésére hivatkozva.

Erdélyben

eszerint az első héten a hőmérséklet ingadozni fog, a hét vége felé pedig csökkenő tendenciát mutat, a maximumok átlagosan 2 Celsius-fok körül, a minimumok pedig -4 és -3 fok körül alakulnak majd.

A második héten a levegő hőmérséklete nem fog jelentősen változni egyik napról a másikra, így a regionális átlagok 1-4 fokos csúcsértékeket és -6 és -3 fok közötti minimumot érnek el. Csapadék 4-én és 5-én is várható, és január 6-a után ennél is nagyobb valószínűséggel.

Székelyudvarhelyen

az AccuWeather meteorológiai szakportál szerint minden nap 8 Celsius-fok lesz a maximális hőmérséklet, kivéve vasárnap, ekkor hatra csökken. Vasárnap éjszaka lesz a leghidegebb, -3 fok, korábban 1-4 fokig csökken a hőmérséklet éjszakánként. Esőre minden nap 25 százalék esély van.

A következő héten ingadozni fognak a hőmérsékletek, hét végére lesz a leghidegebb, 2 fok, csütörtökön a legmelegebb, 7 fok. Szintén csütörtökön havazásra lehet számítani. Az éjszakai hőmérsékletek a második héten minden nap fagypont alatt lesznek, szombaton egy fok híján a -10-et is elérhetik a hőmérők higanyszálai.