Az érettségi után ezt is abszolválta

Nem csak Bokor Kata teljesített jól, Fazakas Bíborka abszolút első, és a fiúk is dobogón.
Fotó: PIXEL PROSPORT

Hétvégén egy első alkalommal megrendezett éjszakai versenyen vett részt a Városi Sportklub futóinak egy része a Kolozsvár melletti Hoia Baciu erdőben. A versenyen egy tíz kilométeres és egy 21 kilométeres félmaratoni távon lehetett indulni, előbbi csupán Hollósy Zita, utóbbin nyolcan: Balázsy Hajnaka, Kovács Zsuzsanna, Fazakas Bíborka, Bokor Kata, Nagy Csaba, Gönczi Dezső, Ilyés Lóránd és Gothárd József indultak.

Szokás szerint az eredmények sem maradtak el, Bíborka korkategóriájában első helyen végzett és ezzel az összetett versenyt is megnyerte, míg Bokor Kata a 18 és 34 év közötti hölgyek versenyében második lett, ő is felfért az összetett dobogójára harmadikként.

„Nagyon féltem attól, hogy éjszaka nehéz lesz tájékozódni, hogy majd egyedül rossz irányba megyek, és meg kell majd keresniük a többieknek. Egyáltalán nem gondoltam, hogy ennyire izgalmas lesz. A jelölés jól látható volt, a fejlámpa miatt könnyen észre lehetett venni. Bizonyos helyeken ahol a rövidebb és hosszabb táv útvonala összeért és több ember volt, hosszan a dombokon az erdő alatt kirajzolódtak az emberek, például onnan láthattad, hogy emelkedő közeledik, nagyon szép volt” – nyilatkozta a Kata, a legfiatalabb női csapattag, aki a héten még érettségizett, most meg dobogóra állt.

Ilyés Lórándnak és Gothárd Józsefnek sikerült a 35 és 44 év közötti férfiak versenyében dobogóra állni, előbbi első helyen végzett, utóbbi harmadikon. Lórinak az összetett ötödik helyére volt elég az ideje. A férfiak versenyében Nagy Elemér is a dobogó tetejére állhatott korkategóriájában.

„A magaslatokon haladva gyönyörű kilátás nyílt a kivilágított településekre. Két alkalommal is egy-egy kisebb csoport futót visszatereltem a helyes útvonalra. Aztán közülük egy román sráccal teljesítettük majdnem végig a táv hátra lévő részét. Többen szemből futottak, mondtuk, hogy nem jó az irány, de ők folytatták útjukat. Nagyszerű érzés volt tudomást szerezni arról, hogy összetettben a 11. helyen végeztem” – mondta a verseny után Gothárd József, és mint kiderült tényleg okozott gondot a tájékozódás. A VSK tagjainak is.

Nagy Csaba is szembe futott a mezőnnyel, ezért vissza kellett fordulnia és futnia az ellenőrző pontig, sok időt vesztegetett így el. „Jól ment a verseny, és jól ereztem magam, de sajnos a figyelmetlenség beleszólt” – mondta. Ő végül kategóriája negyedik, az összetett tizennegyedik helyén végzett.