Az ember, aki motorosnak hitte magát és barátai

Megdolgoztatták a rendőrséget a hétvégi sofőrök: a rongálástól az üldözéses követésen át az ütközésig szinte minden előfordult, ami előfordulhatott. Talán az időjárás is hozzájárult ahhoz, hogy a részeg biciklisek és a szekeresek ezúttal kímélték magukat, és a szabályosan közlekedőket.

Motorosnak hitte magát

Pénteken, október 9-én 22 óra 10 perc körül egy 21 éves Zetelaka községbeli fiatalt igazoltattak a rendőrök. Az ifjú a 138-as megyei úton közlekedett motorbiciklijével, lakóhelyéről Fenyéd fele haladt, ám a rendőrség megállította, és megállapította, hogy nincs motorvezetéshez jogosítványa, a jármű nincs bejegyezve, a sofőrjének azonban 0,49 mg/l alkohol van a leheletében. Büntetőeljárást indítottak ellene.

Hamis magyar jogsival járt Udvarhelyen

Szombaton, október 10-én reggel fél nyolc körül egy homoródszentmártoni 35 éves férfi a II. Rákóczi Ferenc utcában közlekedett. A hatósági ellenőrzés során úgy tűnt, hogy jogosítványát a magyar hatóságok bocsátották ki, de gyanús volt a rendőröknek, hogy az irat hamis. Az adatbázisban nem szerepelt a férfi neve, sem pedig a jogosítvány szériaszáma, így ő sem ússza meg büntetőeljárás nélkül.

Bejegyzetlen ATV-t üldöztek a rendőrök

Szombaton 18.40-kor a 134-es megye úton, Újszékely község területén jelezték a rendőrök egy ATV-t vezető sofőrnek, hogy álljon meg, de az zavartalanul folytatta tovább az útját. A rendőrök követni kezdték, és 800 méter után sikerült megállítaniuk. A jármű nem volt bejegyezve, a 37 éves Maros megyei férfinak pedig nem volt jogosítványa.

Máréfalván részegen

Október 11-én, vasárnap 9 óra 40 perc körül értesítették a máréfalvi rendőröket, hogy egy 32 éves Maros megyei személy a község területén ittasan vezet a 13A jelzésű országúton. A rendőrségi igazoltatás során kiderült, hogy 0,94 mg/l alkohol van a leheletében. Vérvétel után büntetőeljárást indítottak ellene.

Forrás: a Hargita megyei rendőrfőkapitányság közleményei