Az első félidő sima bukaresti fölényt hozott, aztán fordult a kocka

Fotó: GÁL ELŐD

Szinte megtelt a csarnok a Székelyudvarhelyi Városi Sportklub pénteki, november 11-ei mérkőzésére, amikor a csapat a székelyudvarhelyi Szász Andrással, és az egykori SZKC játékossal, Chike Onyejekwével felálló Bukaresti CSM együttesét fogadta a Bölények Ligája soron következő fordulójában. A VSK játékosainak kevésbé, Szászéknek örömtelire sikerültek a visszatérés első percei, hisz ugyan Sipos Lóránt együttese Ferenczi Botond révén megszerezte még a vezetést, látszott, nehezen fogja feltörni a vendégek védőfalát a hazai csapat.

A védelmek csatájának indult, a kemény, test-test elleni küzdelemben saját kapujuk előtt az udvarhelyiek is meggyötörték a vendégeket, Szászék mégis szállították a gólokat, igaz, ők sem a megszokott tempójukban, 20 percet követően csupán 4-8 volt az állás.

Ekkor Varró Lajos mutatott be néhány klasszis védést a hazaiak kapujában, ez azonban csak arra volt elég, hogy ne lépjenek el még jobban a bukarestiek, hisz a hazai gólok nem érkeztek: a VSK játékosai nagyon sok hibát követtek el támadásban. A félidő második felében volt is egy tízperces gólcsendjük. Amikor meg nem hibáztak és a védőfal sem állította meg a támadásaikat, akkor Shymanskyi, a CSM ukrán kapusa védett. A bukarestiek hálóőre az első félidőben félelmetes teljesítményt nyújtott, amikor csapata hullámvölgybe került is, először Ramos, majd Dedu ziccerét védte ki.

A játékrész végén Feliciano Couveiro, a VSK angolai légiósa végezhetett egy időntúli szabaddobást, de nagy falat volt az elé tornyosuló bukaresti fal, így 6-14-et mutatott a félidőben az eredményjelző.

De a második játékrész elején

fordult a kocka, a bukarestiek „bent maradtak az öltözőben”, sorra adták el a labdákat, és ezt a hazai csapat kegyetlen módon ki is használta, egymás után érkeztek a VSK gyorsindításból dobott góljai, Putnoky és Csibi rámolt be 4-et egymás után. A félidei nyolcgólos különbségből pillanatok alatt lett négy, időt is kért a bukaresti vezetőedző.

És ezzel vissza is állt a világ rendje, Eliodor Voica helyrerázta csapatát, amely újra visszadolgozta nyolcgólos előnyét, és a néhány udvarhelyi gól mellett Szász András nagyszerű megmozdulásainak örülhetett csupán a beálló szülővárosának közönsége. Ekkor az idény legeredményesebb CSM-játékosa, az első félidőben még szenvedő Tudor Botea is „megrázta” magát, és néhány támadás alatt beszúrt öt gólt.

Már tíz volt a különbség, és bő tíz perc hátra, amikor Sipos időt kért. Az „Udvarhely, Udvarhely”-et skandáló tömeg is próbálta még egy utolsó nagy rohamba belehajszolni csapatát.

Ez olyannyira jól sikerült, hogy három perccel a lefújás előtt már a tíz helyett öt gól volt csak a két csapat között, és ugyan a végjáték a vendégeknek jött ki jobban, a második félidőt a VSK nyerte, amely a találkozót így 23-30 arányban veszítette el.

Az udvarhelyiek remek második félideje mellett jó volt látni, ahogy a bukarestiek játékosai megtapsolták a közönséget, majd Szász András az oldalvonalra félreállva hallgatta, és dúdolta végig a székelyhimnuszt egykori társaival.

Akik a következő, tizenkettedik fordulóban a bajnokság tizenkettedik helyén, az éppen előttük álló Vasluihoz utaznak.

A bajnokság jelenlegi állása:

Vaslui eddig csupán két mérkőzést nyert meg idén, amennyiben sikerülne őket megverni a VSK-nak, nagy lépést tesznek a kitűzött céljukért, a bentmaradás kivívásáért. A Román Kézilabda Szövetség előzetes menetrendje szerint a találkozót november 19-én, szombaton rendezik.