Az ég tudja, meddig tartanak az áramkiesések

Szombat dél óta Székelyudvarhely több pontján folyamatos az áramkiesés, mely nem kis bosszúságot okoz a városlakóknak.

A mai, augusztus másodikai áramkieséssel kapcsolatban Sala Dénes, a villamossági vállalat technikai vezetője elmondta, „délig mindenkinek igyekeznek áramot adni“, a keresztúri és csíkszeredai üzemeltető osztályról is érkezett segítség, akik jelenleg a probléma orvoslásán dolgoznak.

Az áramkieséseket

az utóbbi napokban gyakori, villámlással kísért záporok okozták. „Túlfeszültség keletkezett a hálózatban, noha a kábelek a föld alatt vannak, a villámlások a gyenge pontokat mind kiütik, két transzformátor is meghibásodott a hétvégén. Ma, hétfő reggel a Tábor-negyedi és a város központi részén történt kábeldefekt, de az egész megyében, a keresztúri és maroshévízi zónákban is gond volt az áramkieséssel“ – válaszolta kérdésünkre a technikai vezető, hozzátéve, Csíkban sem jobb a helyzet, a város bizonyos pontjain jelenleg szintén áramszünet van.

Meddig lesznek az áramkiesések?

„A technika is olyan, mint az ember, azt is kéne cserélni sokat. Egy idő után megérnek a kábelek, amik között olyanok is vannak, amik a hatvanas években voltak lefektetve. Cserélődnek, de az ütem ezek szerint nem elég – fogalmaz Sala Dénes, utalva rá, hogy nem lehet tudni, mikor fog újból bosszúságot okozni a városlakóknak az áramszünet.