Az árokban kötött ki az őrülten vezető udvarhelyi sofőr

Csütörtökön, december 8-án délelőtt 10 óra 20 perckor értesítették a Bihar megyei rendőrséget arról, hogy egy sofőr őrülten, a közlekedési szabályokat semmibe véve vezet Nagyvárad kijáratánál, Bihar község felé – közölte oldalán a Bihar megyei rendőrség.

Az autó helyenként a menetiránnyal szemben haladt, zebrán és kettős záróvonalon is előzött. A bejelentésre a rendőrök a sofőr után eredtek, de nem tett eleget a felszólításuknak, ezért üldözőbe vették őt. Végül Diószeg területén kapták el, azután, hogy elvesztette uralmát a gépkocsi felett és az útszéli árokba hajtott. A sofőr nem sérült meg a baleset következtében, arról, ahogy a rendőrök kiemelik az autóból, videó is készült.

Fotó: Fodor Csaba

Az ellenőrzés során kiderült, egy 45 éves székelyudvarhelyi férfi vezette az autót, aki az alkoholteszt alapján nem fogyasztott szeszes italt, a későbbi vérvizsgálatból pedig kiderült, hogy más tudatmódosító szer sem volt a szervezetében. Mivel a forgalomban deviáns magatartást mutatott, kórházba szállították további vizsgálatok céljából.

A sofÅ‘r a közlekedési szabályok többrendbeli súlyos megsértése miatt 16 büntetÅ‘pontot kapott, 2320 lej bírságot szabtak ki rá, a jogosítványát pedig 510 napra felfüggesztették. Mivel az autóján elöl nem volt rendszámtábla, a rendÅ‘rség elrendelte a jármű forgalmi engedélyének a törlését.  Â