Az állam így segítene a munkaadókon

Az állami költségvetésből fizetik a koronavírus-járvány miatt kényszerszabadságra küldött munkavállalók juttatását – jelentette be a szerdai, videokonferencián tartott kormányülésen Ludovic Orban miniszterelnök.

A kormányfő hangsúlyozta: nagy figyelemmel követik a koronavírus-járvány gazdasági hatásait mind belföldön, mind azokban az országokban, amelyekkel Románia gazdasági kapcsolatban áll.

Arra számítanak, hogy a jól működő, rendes adófizető vállalatok a válság után rövid időn belül ismét megerősödnek és folytatják tevékenységüket. Ehhez nagyban hozzájárulna, ha a járvány ideje alatt nem menesztenék, hanem kényszerszabadságra küldenék alkalmazottjaikat, ezért az állam átvállalja ennek költségeit – mondta Orban az Agerpresnek.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk. Élő hírfolyamot is indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. A március 18-ai hírfolyamunk itt olvasható.

Kérjük olvasóinkat,

hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!