Autók ütköztek, motoros borult, az ittas sofőr sem úszta meg

Reggel autóbalesethez, délután felborult motorbiciklishez riasztották a Hargita megyei rendőrséget kedden, április 5-én, amikor ittas vezetésből sem volt hiány, a rendőrség nem sokkal éjfél előtt állított meg egy sofőrt, akiről az alkoholteszt kimutatta, ittasan ült a kormány mögött – közölte weboldalán a Hargita megyei rendőrség.

A reggeli órákban, 8 óra körül egy 45 éves Iași megyei férfi Parajd irányából Gyergyóalfaluba tartott, amikor Borzontba érve a 13/B jelzésű országúton összeütközött egy 45 éves, gyergyószárhegyi nő vezette autóval. A balesetben megsérült a női vezető, őt kórházba szállították további kezelésre. A sofőrök egyike sem állt alkoholos befolyásoltság alatt, a rendőrség gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indított nyomozást.

Ugyanaznap délután 17 óra körül Újszékelyre riasztották a Hargita megyei rendőrséget egy közúti balesethez. A helyszínre kiérkezve a rendőrök megállapították, hogy egy 49 éves Maros megyei férfi motorbiciklivel a 13/C jelzésű országúton, Maros megye irányába tartott, amikor elvesztette uralmát a gépjármű felett, és az út szélén felborult. A motorbiciklis több sérülést is szerzett a baleset során, ezért kórházba szállították. Az ügyben tovább nyomoz a rendőrség, hogy megállapítsa a baleset okát.

Nem sokkal éjfél előtt, 23 óra körül egy Buzău megyei férfit állítottak meg a rendőrök Székelyeresztúron, az ellenőrzés során 0,86 mg/l tiszta alkoholt mértek a leheletében. Az ügyben ittas vezetés vádjával nyomoz a rendőrség.

Szerdán is sikerült egy közúti kihágást összehozni: a rendőrség egy 54 éves udvarhelyi férfit ért tetten, miközben 0,71 mg/l alkohollal a leheletében furikázott a város utcáin este negyed tizenegykor.