Átjárón ütöttek el gyalogosokat

Feltehetőleg egy kislányt és az anyukáját. Korlátozzák a forgalmat a Függetlenség és a Győzelem utcák kereszteződésénél.
fotó: Hadnagy Sándor, Udvarhelyszéki Közlekedési Info Facebook-csoport

Baleset történt a Függetlenség sugárút Bethlen negyedi szakaszán szerda délután. A szemtanúk szerint gyalogost vagy gyalogosokat ütöttek el a kazánházak környékén levő átjárón, a turkáló közelségében. Kisgyerek-bicikli hever a földön, rendőrség, mentőautó van a helyszínen – írják az Udvarhelyszéki Közlekedési Info csoport hozzászólói.

A Függetlenség és a Győzelem utcák között levő járdaszigetnél a rendőrség lezárta a forgalmat – figyelmeztetnek a hozzászólók.

Frissítve:

16:17 A helyszínelés és a mentés még zajlik. Feltehetőleg egy hétéves kislány és az anyukája az áldozat, nem súlyos a sérülésük, mindketten a lábukat fájtatják – mondta Dr. Domokos Iván, a megyei mentőszolgálat igazgatója.

16:30 A két sérült állapota stabil, mindkettejüket kórházba viszik. A kislány a jobb térdét megütötte, ezen kívül hasi és mellkasi tájékon vannak zúzódásai. A felnőtt nőnek a térdén vannak horzsolások.

17:35 A rendőrséget 15 óra 25 perckor értesítették a balesetről – tájékoztatott délután Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő. Egy 43 éves máréfalvi férfi autójával a Függetlenség utcában közlekedett, amikor elütött egy 49 éves édesanyát és 8 éves lányát. A férfi azt állítja, hogy hirtelen befékezett, amikor az átkelő gyalogosokat meglátta, de megcsúszott a kereke, és nem tudott megállni. A rendőrség a helyszínelést elvégezte, a forgalmat felszabadították, folyamatban van a történtek rekonstruálása. Azt még nem tudja, hogy a bicikli a gyereké volt-e, amiről a hozzászólók írtak, és hogy a gyalogosok szabályosan keltek-e át. A sofőr nem volt ittas, az áldozatok eszméletüknél voltak. A járművezető ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indul bűnvádi kivizsgálás – mondta Filip.