Átadják végre az új csereháti lakásokat?

Archív felvétel.

Összehívta a polgármester a helyi tanács rendes havi ülését, amelynek napirendjén több fontos ügy, közöttük néhány visszatérő pont is szerepel. Újra napirenden az Urbana jogi helyzete, a vitatott szejkei beruházás kérdése, az új csereháti lakások átadása, és olyan intézkedések, amelyek jelentős beruházásokhoz kötődnek. Napirenden kívül egy olyan ügyben vitáznak, amely hetek óta borzolja a kedélyeket a városban, és amely már a múlt pénteken a tanács elé került, igaz, akkor még meglepetésszerűen.

Az Urbana Rt. vezetőtanácsának kinevezési eljárása mellett annak éves költségvetéséről is szavaznia kell a tanácsnak, ami a város költségvetését is befolyásolja, és a harmadik negyedévi zárszámadást is elfogadásra vár.

A jogi ügyek közül kiemelkedik a polgármester ügyvédfogadási szándéka két olyan peres ügyben, amelyek a szejkei beruházáshoz köthetőek: az egyik érintett a hivataltól menesztett fejlesztési igazgató, Puskás Katalin, a másik pedig a kivitelező, a MACOPS Kft. Továbbá megbízásra vár egy személy, hogy a várost képviselje a Hargita megyei vízszolgáltató hálózatot működtető egyesületben, illetve a Városi Sportklubhoz vezető állásba keresnek egy személyt.

Előrelépés várható több ingatlanügyben, amennyiben a tanács megszavazza ezeket. Az egyik javaslat értelmében a vár körül helyet csinálnak a tervezett sétánynak, az Orbán Balázs utcában pedig egy másik nagy beruházásnak, ami a nyugdíjasokat érinti. Ugyanakkor állami köztulajdonba kerülne a Szombatfalván és a központon áthaladó országút, illetve a város magántulajdonából köztulajdonába kerülne néhány központi ingatlan, ez a könyvtár működéséhez szükséges.

A csütörtöki tanácsülésen eldőlhet az újonnan épült csereháti lakások sorsa, miután szeptemberben elnapolták az átadást (az élő közvetítésben 9.10-től), ezt a napirenden a Cekend sétányon található lakások követnek. A fejlesztések fejezetben a Csereháton még felmerült a közvilágítás kérdése, a Csalókán az úthálózat bővítése, valamint több engedélyt adnak ki egyszerre a villany- és gázszolgáltatónak a további munkálatokhoz.

Napirenden szerepel még a Bethlen Gábor iskola sporttermének felújítása, és három udvarhelyi utcának a városrendezési terve, a különféléknél pedig újabb fordulóra lehet számítani a Bethlen utcai boltosok versus városvezetés meccsben, az udvarhelyi közlekedésben szeptember végén felmerült változásokról.

Október utolsó csütörtöke 31-ére esik, a tanácskozás reggel 9 órakor kezdődik a városháza Orbán Balázs termében.