Árvíz volt Kápolnáson és Szentegyházán

Hasonló képeket töltöttek fel a felhasználók Homoródfürdőről is
fotó: Kápolnásfalusiak Facebook-csoport

Szentegyházán 93 ház és egy tömbház alagsorát, 153 ház udvarát, valamint 16 földszinti tömbházlakást öntött el az ár a kedd délután lezúduló eső nyomán, Kápolnáson 60-70 ház pincéjébe és mintegy 100 udvarba hatolt be, közölte kedd este Alina Ciobotariu, a megyei sürgősségi helyzetek felügyelőségének szóvivője. Kápolnáson egy idős asszonyt ki kellett menekíteni otthonából.

Ömlött az úton a víz (videó)

Ugyancsak szörnyű képeket küldtek olvasóink Homoródfürdőről, ahol kiöntött a patak, és az úttesten is folyt a víz. Állítólag az Ilona völgyében nincs áram, az emberek nem tudják elhagyni a telküket, de ezt egyelőre a szóvivő nem tudta megerősíteni.

– Délután 5 óra körül hatalmas eső lett, olyan órát, másfél órát suppintotta, egymást érte a dörgés, villámlás – számolt be telefonon Balázs Pál, a Szentegyházi Önkéntes Tűzoltóegyesület vezetője. Olyan is volt, hogy 60 centiméter magasan folyt az úton a víz, átfolyt a hidak tetején, kibugyogott a kanálisfedőkön. Jelenleg is kint vannak, társaival 5 csoportban dolgoznak a város különböző részein, szívatják ki a vizet az udvarokból. A munka vége fele járnak, az udvarhelyi különítményt már haza is engedték.

A helyi Facebook-csoportban a kápolnási polgármester kéri, hogy azok a személyek, akikhez bement a víz, és szükségük van segítségre, jelezzék.

Hasonló állapotok voltak, a belinkelt videó alapján Lövétén is.

További árvízveszélyre figyelmeztet kedd este az Olt Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége Hargita megyében. Vörös kódot adtak ki a Kis- és Nagyhomoródra, a Fenyéd patakára, RO-Alert üzenetben értesítették a lakosságot. Sárga kóddal figyelmeztetnek az Olt és a Maros mellékfolyói, a Kis- és Nagy-Küküllő esetében, ahol a vízszint várhatóan megemelkedhet.