Árvíz: hétfőtől Udvarhelyen a sor

Az utóbbi 24 órában a megyei tűzoltóság több helyen is közbe kellett avatkozzon Székelyudvarhelyen a bőséges csapadék miatt, áll a közleményükben.

A tegnap és az éjjel folyamán több helyen segítkeztek a víz kiszivattyúzásában: egy tömbház alagsorában a Rákóczi Ferenc utcában, 12 ház pincéjében/alagsorában és három udvaron a Lejtő, Hunyadi János, Berde Mózes, Nyirő József utcákban. A közlemény kiküldésének idején is egy elöntött pince szivattyúzásán dolgoztak épp a Bányai János utcában. A tegnapi esőzésekről többen is feltöltöttek képeket a Facebookra, a Tamási Áron utcában is állt a víz, de a Hunyadi végén sem volt jobb a helyzet.

A rossz idő ideiglenesen a közúti közlekedést is befolyásolta a DJ 137 (Décsfalva és Keresztúr között), a DJ 137A (Petek és Kányád között)  és a DJ 131A (Homoródszentmárton és Abásfalva között) utakon. Utóbbiról a helyiek is beszámoltak Facebookon itt és itt.

Forrás: Gál Ildikó / Facebook

„Kiáradt a Gyepes és Lókod pataka a sóskútnál. A központi, új de még épülő hídnál nem áradt ki a víz, nagy erővel hömpölygött odébb. A baptista imaházzal szemben levő útkereszteződés megtelt vízzel, így járhatatlanná vált az út. Az esővíz a kanalizálások fedelén keresztül is kifolyt az útra” – számolt be egy helyszínen tartózkodó a szentmártoni helyzetről (videó). Tegnap este a faluban állt a forgalom, de már végeztek a töltésekkel, jelenleg zavartalanul lehet közlekedni, a vízszintet folyamatosan figyelik, mesélt a jelenlegi helyzetről egy másik személy a helyszínről.

A közösségi médiában arról is beszámoltak a szemtanúk, hogy Homoródalmást le kellett zárni, és Felsőboldogfalvát is elöntötte a víz, ráadásul egy kamion keresztbefordult, ezzel is gátolva a forgalmat. Értesüléseink szerint Ócfalván is nagy volt a víz.

A keddi napon sem jobb a helyzet, a délben lezúdult eső miatt áll a forgalom a Jézus Szíve kápolna környékén.

Kiemelt kép: Szalay Zsuzsanna / Facebook