Áramütéses munkabaleset Szejkefürdő mellett

Súlyos állapotban van az áldozat, a pontos helyszínt és a baleset körülményeit csak találgatni lehet.
Fotó: Szilágyi István, Pál Edit Éva

Megütött az áram egy munkást, miközben egy molinót szerelt valahol a Szejke környékén, mentővel bevitték a sürgősségire, de onnan már ki is engedték – jelezték olvasóink. Pénteken kora délután. Dr. Domokos Iván, a Hargita megyei mentőszolgálat orvosigazgatója megerősítette az esetet, de azt cáfolta, hogy saját lábán már elhagyta volna a városi kórházat.

Épp ellenkezőleg, az intenzíven fekszik, nincsen magánál, és kritikus az állapota annak a 37 éves férfinak, akit eszméletlen állapotban találták a mentősök. Akkor még volt légzése, de rövid időn belül leállt a szíve, majd sikeresen újraélesztették.

Az orvosi vizsgálatok során bemeneti pontot nem találtak a testén, de a lábain talált harmadfokú égési sérülések arra utalnak, hogy a létrán állva érhette az áramütés, amely valamilyen áramforrással érintkezett.

A baleset pontos helyszínét

nem sikerült beazonosítani, de a Daimler MC Bike Party területén tartózkodók és a Legendárium Mini Erdély Parkján dolgozók is kizárták, hogy Szejkefürdő területén történt volna az eset. Három fültanú is a város szejkei kijáratához irányított, ott azonban több reklámpanó sorakozik, ahogy az Ugron-kápolna közelében is.

További részletekért a Hargita megyei munkaügyi hivatalt (ITM) nem sikerült telefonon elérni, viszont a szakmabeliek úgy tudják, hogy az áldozat a sikeres molinószerelést követően a létrával hozzáérhetett a kifeszített áramvezetékhez, és az Ugron-kápolna tájékán történhetett a baleset. – Reméljük, hogy ő maga elmondhatja, mi is történt – tették hozzá, utalva az állapotára.