Annák és Dávidok éve volt

A kép illusztráció.

Az udvarhelyi születések száma 1369 volt 2018-ban (66-al kevesebb, mint tavalyelőtt), de ez ne tévesszen meg senkit, hiszen nem minden, a városi kórházban világra jött baba lesz hivatalosan udvarhelyi lakos.

A legmenőbbek

2018-ban, akárcsak azelőtt, több kisfiú született, mint kislány, szám szerint 709. A fiúknak legtöbbször a Dávid nevet adták, őket követik a Bencék és a Hunorok a gyakoriságot tekintve. Népszerű nevek voltak még: Zalán, Kristóf, Ádám, Márk, Máté, Ákos és Ábel.

Összesen 660 kislány születését jegyezték be, a szülők által leggyakrabban választott keresztnév az Anna és a Zsófia volt, de továbbra is népszerű a Jázmin és a Hanna, amelyek tavalyelőtt is toplistásak voltak. A tíz legnépszerűbb lánynév közé befért még a Nóra, Zselyke, Luca, Eszter, Kincső és a Janka is.

Hogy is hívják?

Az anyakönyvi hivatalban feljegyezték a ritkaságszámba menő névválasztásokat is, a lányok esetében említésre méltó a Villő, Barka, Zsolna, Edera, Evódia, Helka, Lea, Mara, Opál, és a Médea nevek. A fiúknál a Tas, Bátor, Etele, Kund, Noah, Táltos, Ájszek, Mór, Zete, Zoárd és a Zétény számít különlegesnek.

Ami az elhalálozásokat illeti, tavaly 603 elhunyt személyt jegyeztek az anyakönyvi hivatalban, ami 23-mal több, mint a 2017-es évben. A házasságkötések száma pedig csökkent, hiszen tavaly 190 alkalommal mondták ki az igent az esketőteremben, tavalyelőtt pedig 207-szer ünnepeltek emiatt. A válások számáról ezúttal nem közöltek adatot.