Amikor a basszusgitáros könyvet ír

Főleg zenészkörökben ismerik Németh Róbertet, az egykori Heaven Street Seven zenekar basszusgitárosát, azonban Nem vagyok itt című regényét azóta Margó-díjra jelölték, „minden bizonnyal azért (is), mert ez a könyv a mai negyvenesek generációjának életérzéseit kapta el”.

És minden bizonnyal azért kapta el, mert ő is tagja annak a nemzedéknek, amely „még stoppal vagy vonattal járt koncertre, focimeccsre, Prágába vagy Budapestre, és tényleg csak azért ment, nem pedig bevásárolni, illetve egy olyan, mindenütt jelen levő ismerősi rendszert alakított ki, amely ma mondjuk a Facebookon van – szóval kultúra, zene, csajok, könyvek és kazetták a hátizsákban”.

A Nem vagyok itt egyfajta popkulturális utazás is az utóbbi ötven évben, de nem kesergő nosztalgiázásról van itt szó, hanem emlékezésről, ami nagyon fontos különbség, és legalább akkora, mint amekkora mondjuk a magány és az egyedüllét között van – írják a Németh Róbert könyvbemutatójának beharangozójában a városháza weboldalán.

A bemutató november 25-én, pénteken 20 órától lesz a városi könyvtár olvasótermében. Az idei Könyvünnep egyik programja, aminek a teljes programját ide kattintva böngészheted.

Kiemelt fotó: Németh Róbert Facebook-oldala