Állati Udvarhely: négy láb jó, nyolc láb még jobb

Brit tudósok megfigyelték, hogy a modern kor embere szinte családtagként vagy lelki társként tekint már háziállataira. Megbízik bennük, kedvükben jár, minden kívánságukat lesi és teljesíti. Gazda és állat szinte szimbiózisban él. Ez a mai valóság. Képzelhetitek hát, mekkora meglepetés ért bennünket, amikor az Állati Udvarhely felhívásunkra maguk az állatok írtak nekünk levelet! A jövő itt van, megérkezett. 

Ismerjétek meg tehát első körben a Szűz Goofy-t és a Mérleg Molly-t, akiknek levelét a gazdi csupán egy utóirattal egészített ki. Amint azt a kétlábú elmondja, ő a világ legszerencsésebb embere, rengeteg szeretetet kap a kutyusaitól minden nap, igazi ajándéknak tekinti életében az állatokat, akik megtanították arra is, hogy a szeretet szavak nélkül is elmondható.

És akkor következzen a kutyák saját bemutatkozása!

Goofy, aki nélkül unatkozna a család

Sziasztok! Goofy vagyok, egy 8 éves makacs beagle fiúkutyus, aki mindig kitalál valami huncutságot, hogy ne unatkozzon a családja. 2015. szeptember 10-én születtem Székelyudvarhelyen, 1 hónaposan kerültem a gazdimhoz, akinek én voltam élete legjobb szülinapi ajándéka. 

Az első találkozás a gazdival és családjával nagyon kalandos volt. Békésen szundikáltam, amikor megérkezett a gazdi és nagyon meglepődve körbeugrált. Annyira örültünk egymásnak, hogy izgalmamban összepisikáltam magam… Azóta is én vagyok a család bajkeverője, az igazi kalandvágyó vadászkutya, de egyben a gazdi legjobb barátja is. Igaz, hogy néha sikerül rossz fát tennem a tűzre, és nagyon nehezemre esik szót fogadni a családomnak, de legbelül nagyon szeretem őket, és hálás vagyok nekik, hogy nap mint nap gondomat viselik, és ínyenc falatokkal kényeztetnek. Sok okos dologra megtanítottak, tudok pacsit adni, pitizni, fordulni és pördülni, sőt, ha nagyon fincsi falatokat ígérnek cserébe, akkor még „szégyellem is magam”.

Kedvenc ételem a husi mindenféle formában és ízben, de az igazi legjobb falatok azok, amiket a család étel után ad kóstolónak. Ha tehetném, egész nap zabálnék vagy aludnék, de persze csakis a nappaliban a kis ágyikómban, ahonnan minden családtagomat láthatom. Biztonságban érzem magam közöttük és nagyon-nagyon vigyázok rájuk.

Találkoztatok már ilyen szépen és helyesen író kutyával? Mi sem! Biztos jól teljesítene a próbaérettségin. 

Molly, aki videochaten is beszél a gazdival

Sziasztok! Molly vagyok, egy 7 éves mopsz kislány. 2016. október 13-án születtem Temesváron, de karácsony előtt nem sokkal megérkeztem a családomhoz, akiket azóta is hatalmas szeretettel követek mindenhova. Legfőbb tulajdonságom a cukiságom, mindenki ezért imád, de a gazdi a hűségemet szereti a legjobban bennem.

A napi rutinom így néz ki: reggelente alig várom, hogy hangos ugatásommal felkölthessem az egész negyedet és köszönhessek minden szomszéd kutyusnak, majd hazaérve jól megzabáljam a finomabbnál finomabb falatokat. Ezután viszont pacsit adok a gazdi szüleinek és szomorúan végignézem, ahogy megint becsukódik az ajtó, majd elballagok az ágyikómba, és alszom egy jó nagyot. Napközben mindig nagyon figyelek, hiszen az én dolgom, hogy vigyázzak a házra, bármilyen hangra felugrok, és azonnal figyelmeztetem a gazdi mamáját. Nagyon örvendek, hogy ő mindig itt van velem, hiszen egyedül nagyon félnék, és így legalább én is vigyázhatok rá. Délután már az ajtó előtt szoktam várakozni, ilyenkor megérkeznek a szülők, és végre megint kimegyünk sétálni.

Mostanában kevesebbet látom a gazdit, mert messze kellett mennie, ott van most neki dolga, de amikor a szülőkkel videochat-el, én is mindig megmutatom magam, és figyelemmel hallgatom végig, ahogy elmeséli a napját. Amikor viszont hazajön, minden pillanatot együtt töltünk, és ilyenkor minden lépését figyelemmel követem, nehogy megint eltűnjön. 

Kedvenc hobbim az, amikor a pocimat simogatják, ilyenkor mindig azt remélem, hogy soha nem lesz vége, de azt is szeretem, amikor játszadozunk, imádom a csipogó játékokat. Kedvenc jutalomfalatom nincs, mert mindent megeszek, de kedvenc évszakom a tél, mert olyankor, amikor sétálni megyünk mindig szép kis ruhákba öltöztetnek és ha megfáznak a kicsi lábaim, olyan is van, hogy ölben hazacipelnek. 

Mindennél jobban szeretem a családomat és az otthonomat, csodálatos életem van.

Köszönjük, Goofy és Molly, hogy megtiszteltetek leveleitekkel! Boldog gazdis perceket és finomabbnál finomabb finomságokat kívánunk nektek!

A két cuki kutyus energiáját csakis két cuki cicus energiája egyenlítheti ki. A világ így kerek. Íme Kakamatyi és Marizsuzsi, a két szépségideál.

Az Ikrek fiú, aki rajong a pattogatott kukoricáért

Kakamatyi, a hamuszín fiúcica, onnan kapta a nevét, hogy kiskorában odakakkantott az ágyba a gazdi feje mellé, a párnára. Azelőtt mindenféle béna állatneveken szólították otthon, viszont ez a sorsdöntő incidens egy új névvel is járt: ő lett Kakamatyi, de ma már csak Matyinak vagy Mátyásnak szólítják.

Matyi idén lesz nyolc éves, csillagjegye Ikrek, de mivel ivartalanítva van, nem hordozza az „Ikrek férfi” sztereotipikus alakját, írja az gazdi. Ez feltétlenül nem is annyira baj, tesszük hozzá mi. Matyit és a testvérét, Zsuzsit túltenyésztés és kölyökkori betegségek miatt el akarták tenni láb alól – gonosz emberek (szerk. megj.) –, így a gazdi és szülei örökbefogadták őket. Sok kezelés után sikerült csak túllendülniük a betegségeken.

Gazdija szerint Matyi egy tipikus papucs férfi, imádja a hasát, bármilyen gyámbászást és szivatást elvisel, nagyokat alszik, és újonnan – gazdiék nagy meglepetésére –, egerekre is vadászik. Az egereket persze nem eszi meg, csak kinyuvasztja őket, aztán büszkén nyávog a tetemük mellett. Úri macska lévén csakis (Urinary) Royal Canin tápot eszik. Matyi a Kedvenc állatorvosi rendelő doktorjainak, Bartha Annamáriának és Ráduly Andrásnak a kezelései során mindig kezesbárány. Ha beszélni tudna, valószínűleg azt mondaná,hogy „Imádom a popcornt és a karácsonyt”, ugyanis kifejezetten popcorn mániás, de csakis akkor, ha feldobják neki a levegőbe és magának kaphatja el.

A legkedvesebb maffiafeleség cicalány

Matyi lánytestvére, teljes nevén Marizsuzsi, aki csak Matyi duplaneve miatt kapott két nevet, a hétköznapokban csak Zsuzsinak hívják.

Szintén hét és fél éves, burmai cicalány, akinek legjellegzetesebb tulajdonsága, hogy nem zavar sok vizet. Gazdija szerint leginkább a Hollywood-i maffiafeleségek karakterét hozza: gyönyörű, sosem csinál semmit, mindig odafigyel a külsejére és tudja, mikor kell hallgatni. Őt hidegen hagyják az egerek, és aktívabb Matyinál, rendszeresen bevadul és rohangál a lakásban, illetve undi szőrgolyókat köpköd meglepetésként a lakás minden pontjára (a sok tisztálkodás árnyoldala, ugyebár…). 

Zsuzsi ha beszélni tudna, sem mondana semmit, csak csendben szeretgetné a családtagokat. A cicalány a család legkisebb tagjával együtt, Jázminnal nőtt fel, és őt tanította türelmességre és óvatosságra. Tündéri cica kívül-belül, mondja a gazdi.

Matyi és Zsuzsi, veletek szebb hely Udvarhely!

A jelentkezés folyamata:

Küldj egy emailt a szerkesztoseg@uh.ro címre azzal a tárggyal, hogy ÁLLATI UDVARHELY.

A levélbe csatolj legalább egy nagy felbontású, jó minőségű, előnyös képet házi kedvencedről (a kép mérete minimum 975×645 pixel).

Válaszolj az alábbi kérdésekre, írj le mindent, amit az állatodról tudni kell:

  • Állat neve és becenevei
  • Állat életkora
  • Állat faja, fajtája
  • Állat csillagjegye
  • Hogy került a gazdihoz/családhoz
  • Milyen a személyisége, temperamentuma
  • Kedvenc játékai, időtöltései
  • Kedvenc étele, jutalomfalatja
  • Kedvenc állatorvosa
  • Egy emlékezetes történet az állatról
  • Mire tanított meg az állat
  • Mit üzenne az állat, ha beszélni tudna

Miután válaszlevélben elküldtük a megjelent állat-portrét, oszd meg mindenkivel, hogy járjanak kedvenced csodájára!

A beküldés folyamatos, ha bármilyen kérdésetek van, a fent megadott e-mailcímre megírhatjátok nekünk.