Alig sikerült kiállniuk, és ehhez képest…

A hétköznap koradélutáni időpont miatt kevés néző előtt rendezték meg a Hargita Kézilabda Klub eheti, a szintén főleg ifjúsági játékosokra épülő Râmnicu Vâlcea elleni másodosztályos bajnokiját. Nem csak a nézők voltak kevesen, hanem az udvarhelyi csapat tagjai is mindössze egy mezőnyjátékos- és kapuscserével rendelkeztek, „nagyon sokan betegeskednek”, tudtuk meg Mester Zsolt edzőtől, ahogy azt is, hogy alig tudtak kiállni emiatt, volt, aki alig a meccs előtt gyógyult meg.

Így Miklós Flóra is, akit ez sem állított meg abban, hogy Larisa Cerghittel felváltva lőve a gólokat meccsben tartsák a csapatot a 25. percig. A mérkőzés mindkét oldalon egy-egy hibával indult, majd az a Beatrice Raicea szerezte meg a vezetést a vendégeknek, aki tavaly a korosztályos válogatottal részt vett az U17-es montenegrói Európa bajnokságon is. Nem csak emiatt volt jóval esélyesebb Râmnicu Vâlcea, hisz a bajnokság ötödik helyén állnak, 14 mérkőzésükből mindössze hármat veszítve el.

Raicea nagyon hamar megdobta a második gólját is, de Larisa, az udvarhelyiek fogarasi légiósa, és Flóra is elkezdték a gólgyártást és meglepően jól tartotta magát az udvarhelyi együttes. Főleg, hogy folyamatosan rángatta őket a vendégek védőfala.

9-10 állt az eredményjelzőn, amikor érkezett az udvarhelyi hullámvölgy, ugyanis Chiratcu Andrea 21. percben értékesített hetese után rendre kimaradtak az udvarhelyiek helyzetei, egyszerűen nem tudtak gólt dobni. És ez így is maradt a félidő végéig, miközben a vendégek gólcsendjét Raicea törte meg előbb egy hetes – átejtette Mihály Orsolyát, később Sánduly Zsófiát is büntetőből –, majd egy mezőnygóllal, és a félidő végén már 9-15 volt az állás.

Az udvarhelyi gólcsend sajnos a második félidőben sem tört meg. Mester az addig sokat próbálkozó játékosai helyett, a csapat önbizalmának helyreállításáért András Anettet biztatta több lövésre, aki szépen át is tudta lőni a vendégek védőfalát, de a szerencse sem volt velük, a kísérletei kimaradtak, míg a túloldalon elindult a gólgyár, és pillanatok alatt 9 gólosra duzzadt a különbség.

Végül a 38. percben sikerült gólt dobniuk a hazaiaknak, a csapat utolsó gólját még a 21. percben szerezte Chiratcu. Ez a többiekre is jól hatott, Flóra és Anett, a meccsen sokat irányítóban játszó Sándor Aliz, Karácsony Beáta, és Márton Kinga is betalált, és sikerült tartaniuk a két csapat közti különbséget, de jelentősen feljebb zárkózniuk már nem.

Az udvarhelyi játékosok közül mindenki minden poszton megfordult, Mester így próbált spórolni az energiájukkal, hogy azon a poszton, ahol kevésbé kell részt venni a „bunyóban”, megpihenhessenek picit a játékosai cserék hiányában. És ez sikerült is, nem vallott szégyent a Hargita, és mi sem tükrözte volna jobban, hogy nem ez volt az elvárás Râmnicu Vâlceán, minthogy edzőjük, Maria Rădoi Mester Zsoltot idézve járt fel-alá a kispad mellett, és üvöltött játékosainak. „Mit csináltok, mit csináltok?” – hangzott a vendégek kispadjától.

A mérkőzést végül sikerült megnyerniük a vendégeknek 20-28 arányban, Flóra 8, Cerghit 5, Chiratcu 3 gólt dobott, mindenki más egyszer talált be.

„Meghaltam” – mondta Flóra lefele tartva a pályáról, nem csoda, hisz szinte 60 percet töltött a pályán, ahogy a többiek is. Ketten még ma is le kellett, hogy mondják a szereplést, az ifikkel Slatina ellen négyen maradtak, így el sem tudnak utazni, visszamondták a meccset. „Le a kalappal előttük” – mondta játékosaira. Már nem maradt sok hátra a másodosztályos bajnokságból, és most jön egy szünet is, épp jókor, az edző reméli, azalatt sikerül rendezni a soraikat. „Szeretnénk még úgy játszani egy-két mérkőzést a bajnokságban, hogy megmutassuk azt, amire most már képesek vagyunk. Ha teljes kerettel, egészségesen fel tudunk állni, úgy érzem, idén összegyűlt annyi tapasztalat, hogy szépen, taktikusan, fegyelmezetten tudnak játszani a lányok” – mondta.

Ezt a Román Kézilabda Szövetség menetrendje szerint legközelebb április 10-én mutathatják meg, amikor a bajnokság hatodik helyén álló Nagybánya érkezik a sportcsarnokba.