Alig lett készen, máris rongálnak

A munkálatok nemrég fejeződtek be a Szabók utcai új, mozgássérült gyermekek számára is kikapcsolódási lehetőséget nyújtó játszótéren, de sajnos máris megrongálták a játékelemeket – írták január 19-én, pénteken Facebook-oldalukon a Polgármesteri Hivatal munkatársai. 

Zörgő Noémitől a városháza sajtószóvivőjétől megtudtuk, két elem sérült meg, az egyiknek ellopták a fémrúdját, a rajta lévő műanyag elemeket pedig a virágágyásba dobták. A másik zenélő játék egyik részét pedig betörték.

A játszóteret saját költségen újítatta fel a polgármesteri hivatal 300.000 lejből – tudtuk meg Zörgő Noémitől.

A rongálás csütörtökön történhetett, azóta a fémrúdtól megfosztott játékot helyreállították a hivatal munkatársai. Az anyagi kár mintegy 11 ezer lej.

A tavalyi évben voltak rongálások a jégpálya mosdójában és a sétatéri parkban is, mindig felmerült a kamera kérdése. A városháza posztja szerint, bár nem a kamera lesz az ellenszere ezeknek az eseteknek, elbírálás alatt van a helyreállítási alapból (PNRR) megvalósuló kamerarendszer-bővítési pályázat, amelynek összértéke 2,8 millió lej áfával együtt. Amennyiben fellebbezés miatt nem húzódik el a szerződéskötés, a kivitelezés még az idén el tud kezdődni, írják.

Egyelőre azonban a meglévő kamerák felvételeit vizsgálja az állami rendőrség, a tettesek kézrekerítése érdekében, tudtuk meg Katona Lóránttól, a helyi rendőrség helyettes vezetőjétől.