Alig alakult meg, halmozza az érmeket a VSK

A csapat futói egy félmaratoni és egy kilenc kilométeres távon is teljesítettek.
Fotó: JÓZSA LEVENTE

Remek hétvégét zárt a VSK terepfutó csapata a Gyergyóditróban megszervezett Szent Gellért Cross versenyen. Két távon indulhattak a versenyzők, egy félmaratonon közel 900 méteres szintkülönbséggel, és egy 9 kilométeres távon 250 méteres szintkülönbséggel.

A kilenc kilométeres krosszversenyen Szabó Kingának a 40 és 49 év közötti nők versenyében sikerült győznie, Nagy Elemér a férfiak között ugyanebben a korosztályban lett második.

A 40 és 49 éves férfiak között a félmaratonon is sziporkáztak a VSK futói, meg is töltötték a dobogót: Sinka Zsolt első, Szabó Zoltán második, Gothárd József harmadik lett. A 30 és 39 éves férfiak félmaratoni számában szintén a csapat futói végeztek az első két helyen, Bartha Bálint a második lett, Márton Szabolcs az első, aki ezzel az összetett verseny dobogójára is felállhatott másodikként. Csapattársa, Takács Szabolcs lett az első összetettben, aki a 19 és 29 év közöttiek versenyében ért be a legjobb idővel.

A női félmaratonon a 30 és 39 év közöttiek versenyét Márton Piroska Imre Judit előtt nyerte meg, míg a 19 és 29 év közötti hölgyeknél Dénes Boglárka lett a második, Székely Lídia mögött. Ők mindketten felfértek az összetett verseny dobogójára is, Lídia a második helyen végzett, Boglárka a harmadikon.

A csapat a versenyen összesen 16 érmet futott össze, ebből hét arany.