Albert Sándor lehet a következő városmenedzser

Albert Sándor középen, fotó: DÁVID ANNA JÚLIA/archívum

Nem árul zsákbamacskát a Szabad Emberek Pártja, tanácsosuk, Albert Sándor indul a közeljövőben kiírandó városmenedzseri versenyvizsgán – mondta megkeresésünkre András Lehel frakcióvezető, miután szerdán Jakab Attila jelenlegi városmenedzser bejelentette felmondását.

A legnagyobb kihívás a következő három évben a már elnyert pályázatok kivitelezése lesz, ehhez kemény projektmenedzsmentre van szükség. Ez a városvezetés akkor tud hatékony lenni, hogyha a döntéshozatal mellett a végrehajtás is megfelelő módon van menedzselve – magyarázta András Lehelt a fő szempontokat, miért Albert Sándor közgazdászt látják a leginkább megfelelőnek erre a pozícióra. „A tapasztalaton, a tudáson és a hozzáálláson túl megvan benne az elkötelezettség a közügyek irányába” – mondta.

Albert Sándor miután megerősítette a hírt portálunknak, hogy indul a versenyvizsgán, elárulta, hogy közös döntés volt: a csapatukon belül felmerült egy határozott szándék arra, hogy legyen közülük egy jelentkező a tisztségért, és már akkor felmerült a neve, de a végső döntést nyilván neki kellett meghoznia.

1988-ban született Székelyudvarhelyen, ahol le is érettségizett a Tamási Áron Gimnázium végzőseként. Bukarestben közgazdásznak tanult tovább, majd egy-egy évet Németországban és Ausztriában volt ösztöndíjas, mielőtt Budapesten befejezte mesteri tanulmányait. Korábban közgazdászként a magánszférában dolgozott, így meg kell tanulnia a különbségeket a közszférához képest, de tanulékonynak gondolja magát, motiváltnak és terhelhetőnek. Az eddig főleg gazdasági téren szerzett tapasztalatai olyan szemléletmódot és tapasztalathalmazt adtak neki, amit egy intézményvezetésben is tud alkalmazni – mutatkozik be.

A tanácsos egyelőre várja a hivatal kiírását a versenyvizsgára, úgy gondolja, a kritériumainak meg fog felelni. Amennyiben Albert Sándor sikeresen pályázik, helye megürül a tanácsban, ezt a POL tanácsosi lista sorban következő jelöltje tölheti be. A listájukról utolsóként bejutó Major Sándor önkormányzati képviselőt Ferencz Albert és Godra Zsolt követik.