Alacsonyabb a fertőzöttségi mutató a városban, mint a megyében

Október 27. óta csökkenőben van Székelyudvarhely fertőzöttségi mutatója, november 4-én volt enyhe növekedés, azóta ismét csökken, hétfőn 3,15-ről jelent a DSP. Hosszú idő óta most először kisebb a városban az érték, mint a megyében.

A városi kórházban kezelt betegek száma is csökkenőben van, szombaton 100 alá esett, kedden már 87 kórházi betegről jelentenek. Három személynek enyhe, a többinek középsúlyos vagy súlyos tünetei vannak. Az intenzíven 9 személy fekszik, 3 beteget intubáltak. A különböző osztályokon 51 betegnek volt szüksége oxigén maszkos légzéstámogatásra, 26 székelyudvarhelyi beteg van, hármat közülük az intenzíven kezelnek, tudtuk meg a kórház sajtószóvivőjétől, Zörgő Noémitől.

A megyében

3,19 a fertőzöttségi mutató. Az egy nap alatt regisztrált fertőzöttek száma nagyon alacsony az elmúlt hetekhez képest, amikor 100 feletti értékek voltak a jellemzőek – kivéve a múlt héten –, mindössze 40 új fertőzöttről jelentenek. Az elmúlt 24 órában 726 tesztet végeztek el. Az egy nap alatt regisztrált gyógyultak kétszer annyian, 85-en vannak, mint az egy nap alatt regisztrált fertőzöttek. Kórházban 280-an, otthon még 650-en gyógyulnak a Hargita megyei prefektusi hivatal adatai szerint.