Aktfotó a nagy piramis tetején

Titokban felmászott a gízai nagy piramisra egy dán fotós, Andreas Hvid és partnere november 29-én éjszaka. Az eseményről videót készítettek, amelynek végén a fiatal nő félmeztelenre vetkőzik a piramis csúcsán, lábai előtt a kivilágított Kairóval – írja az MTI.

A videóval párhuzamosan a közösségi médiában egy pikáns fotót is közzétett a dán turista, amelyen anyaszült meztelenül, látszólag szeretkezés közben látható a pár a piramis csúcsán, pirkadatkor.

A felvételt néhány napja feltették a YouTube-ra, ahol virálissá vált és több millió letöltést ért el, ugyanakkor óriási botrányt okozott Egyiptomban, ahol a hatóságok letartoztattak két helyi lakost, mert segítséget nyújtottak a külföldieknek. Az ókori építményekre ugyanis szigorúan tilos felmászni, nemhogy aktfelvételeket készíteni a tetejükön.

A 23 éves Hvid egy dániai lapinterjúban azt mondta: évek óta dédelgetett nagy álmát valósította meg a meztelen fotóval a piramis tetején. Közölte azt is, hogy nem szeretkeztek a piramison, ez csak beállított jelenet volt.