Akinek szénája van, hordja be

Fokozott légköri instabilitásra figyelmeztető előrejelzést bocsátott ki szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat Románia nyugati és központi részére, illetve a hegyvidékre.

A csütörtök reggelig érvényben lévő, sárga jelzésű riasztás szerint az érintett térségekben villámlásoktól és heves széllökésektől kísért záporok, helyenként felhőszakadások és szélviharok várhatók. A lehulló csapadék mennyisége elérheti a 20-25, elszórtan a 30-40 litert négyzetméterenként. Jégeső is lehetséges – írja az Agerpres

Képernyőfotó/forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A Szentegyházi meteo állomás Facebook-bejegyzése szerint is esőre lehet számítani szerda este vagy éjszaka, amit “fényjátékok” fognak kísérni. „Egyes modellek szerint már késő este esedékes egy testesebb (de ejsze nem annyira derék) instabilitási zóna érkezése a térségünkbe, más modellek ezt későbbre, azaz éjfél tájára teszik. […] A rendszer tőlünk északnyugatra és nyugatra fejti ki legintenzívebben a tálentumait, térségünkbe érve úgy néz ki egy kicsit meghúzza magát ” – áll a bejegyzésben, amiben Meteo Pityu azt javasolja még, hogy akinek szénája szárad odakint, ma estig hordja haza, mert hanem megázik. 

Az accuweather.com meteorológiai szakportál szerint Székelyudvarhelyen 16 óra után nő meg a valószínűsége a heves zivataroknak.