Akadozik a vízszolgáltatás Bethlen negyedben (frissítve)

Nincs víz a Bethlen negyed különböző részein – értesítettek olvasóink.

– A Függetlenség és a Tábor utca közötti részen volt egy útbeszakadás, aminek nem lehetett tudni az okozóját. Ezúttal megtaláltuk: van egy 400-as gerincvezeték, ami a Bethlen negyed irányába megy, azon történt egy meghibásodás, amin dolgozunk. Ez okozta ott az útalapsüllyedést, és megtöltötte a szennyvízhálózatot is – magyarázza Izsák Attila a Harvíz Rt. Székelyudvarhelyi kirendeltségének igazgatója, hogy miért volt olyan gyakori a környéken a csőtörés és miért szakadt be olyan gyakran azon a részen az út.

Jelen pillanatban dolgoznak, remélhetőleg délutánra helyre fog állni a vízszolgáltatás és a víznyomás a Bethlen negyedben – válaszolta arra a kérdésünkre, hogy meddig tart ez az állapot.

A Gábor Áron alsó, macskaköves részénél nem ugyanaz a probléma okozza a gyakori meghibásodást, ott a szennyvízhálózattal volt gond – tudtuk meg.

FRISSÍTÉS:

A vízszolgáltató közölte, a Zöld, Lorántffy Zsuzsanna, Gábor Áron utcákban, a Remete bejáratban és a Függetlenség sugárúton a Tábor utcától a kicsi postáig 16 óráig előreláthatólag nem lesz víz. A vízellátás újraindításakor a víz átmenetileg zavarosabb lehet.

A tegnapi víznyomás-ingadozás nincs összefüggésben a mai vízszünettel, annak az áramkiesés volt az oka.