Afgán menekültet fogtak Udvarhelyen

Fotó: a helyi rendőrség Facebook-oldala

Egy gyanús viselkedésű személyre lettek figyelmesek a helyi rendőrség járőrei április 21-én, kedden délután 5 óra körül – írják csütörtöki Facebook-bejegyzésükben. Az illető autójával a központi zónát pásztázta, majd egy másik személyt vett fel, aki egy fertőzött zónának számító megye jelzésével ellátott taxiból szállt ki. Hogy pontosan melyik megyéről van szó, nem árulta el megkeresésünkre László Szabolcs, a helyi rendőrség igazgatója.

Bejegyzésükből kiderül még, hogy kollégái igazoltatták mindkét autó vezetőjét, illetve az átszálló utast is, aki egy afganisztáni származású állampolgár. „Menedékjogot kért és kapott Romániában, azonban nem rendelkezett engedéllyel, hogy elhagyja a várost, ahol a menekültközpont található. Mindemellett a másik két személyről kiderült, hogy segédkeztek ezen személy szállításában az országon keresztül” – írják.

A járőrök az említett személyeket, és velük együtt az ügyet, átadták az állami rendőrségnek. Gheorghe Filip rendőrségi szóvivőt egyelőre nem tudtuk elérni, de cikkünk frissül, amint több információ áll rendelkezésre.