Adót se kell fizetni, pénzt is osztanak a hivatalnál

Harminchat napirendi ponttal hívta össze a polgármester a helyi tanács februári rendes havi ülését, ezek jó része, – 15 tervezet – olyan adókedvezményekre vonatkozik, amelyeket a korábbi években is jóváhagytak: műemléképületekre, közhasznú épületekre, hibrid autókra. Persze, vannak új kedvezményezettek is, ilyen például a vakiskola.

Jóváhagyásra várnak a helyi pályázatok, vagyis az egyházaknak, civileknek, sportkluboknak szánt keretösszegek; igazgatói és aligazgatói versenyvizsgák kiírása a tanügyben, a könyvtár díjszabása. Utóbbinál és a múzeumnál a személyzeti-szerkezeti felépítés is téma lesz a tanácsülésen, megszabják továbbá a fogyatékkal élők mellé rendelt gondozók számát, az ifjúsági lakások kiosztási feltételeit és bérleti díjait.

A legelők bérleti díjának megállapításával egy időben egy 55 hektáros legelőt bérbe is adnának a város magántulajdonából, miközben utcák és járdák fejlesztése érdekében magántelkeket vesznek be köztulajdonba, és egy telket elcserélnek. Közvagyon része lehet végre a városi műjégpálya is, hiszen teljesen lezárult a fejlesztése. Következik a Móra Ferenc iskola hőszigetelése, ezzel zárul az előre kiközölt napirend.