A zetelaki gát kempingjének közeléből kellett elűzni a medvét

Péntektől, augusztus 30-tól hétfőig 8 hívás érkezett 112-es segélyhívó telefonszámra, amelyeken keresztül medve jelenlétéről számoltak be Tusnádfürdőn, Balánbányán, Maroshévízen, Gyergyószentmiklóson, Ócfalván, és a zetalaki víztározónál.

Az ócfalvi bejelentés július 30-án, pénteken érkezett, a falu utcáján látták a nagyvadat valamivel 8 óra után, azonban a helyszínre küldött csendőrségi járőr nem találta a vadállatot a jelzett területen.

Július 31-én, szombaton a székelyudvarhelyi csendőrök közbelépésére volt szükség egy másik bejelentés után, hogy elűzzék a medvét a zetelaki gát kempingrészének közeléből.

2021 első hét hónapjában 281 hívást regisztráltak a Hargita megyei csendőrségfelügyelőség diszpécserénél, amelyek medve jelenlétét jelezték lakott területek közelében – írja közleményében a csendőrség. Emlékeztetik a lakosságot, hogy ajánlott minden ilyen esetben hívni a 112 -es számot, illetve, hogy ne etessenek vadon élő állatokat, legyenek óvatosak a háztartási hulladék tárolásával, és ne közelítsenek a medvékhez, hogy lefilmezzék vagy fényképezzék őket.

A kiemelt kép illusztráció