A zárkózás sok erőt kivett az udvarhelyi lányokból a hajrára

A női másodosztályos kézilabdabajnokság hetedik helyén álló Resicához utazott a székelyudvarhelyi Hargita Kézilabda Klub, és ugyan bravúrnak számított volna a pontszerzés Mester Zsolt tanítványainak, nem jártak távol tőle.

A hazaiak szerezték meg a vezetést, de Miklós Flóra hetesből pillanatok múlva már egyenlített is, sőt egy akciógóllal meg is szerezte a vezetést a Hargitának. Egy darabig nem is volt különbség a két együttes között, de a sok kihagyott udvarhelyi helyzet megbosszulta magát, és a félidő derekáig 3-3-ról, 9-3-ra módosult az eredmény a hazaiak javára. Ezen valamelyest sikerült kozmetikázni, és a félidő második felében jobb lenni, mint a hazaiak, ez arra volt elég, hogy a játékrész végére 5 gólra zárkózott fel a Hargita, 14-9 állt az eredményjelzőn.

Az udvarhelyi lányok a második félidőben sem engedték ennél távolabb a resicaiakat, Flóra, Márton Kinga, Kosza Kincső és Gergely Nóra góljaival végig meccsben maradt Mester együttese.

A folyamatos zárkózásra fordított erőfeszítés, és a kevés cserelehetőség elég sokat kivett a lányokból a hajrára, és 24-20 után a hazaiak zsinórban dobott három gólja eldöntötte a meccs végkimenetelét. Flóra utolsó percben dobott gólja már csak szépségtapasz volt, 28-22-re kapott ki a Hargita Kézilabda Klub. Tíz góljával nemcsak az udvarhelyiek, a mérkőzés legeredményesebb játékosa is volt Miklós Flóra, a heteseket tekintve is százszázalékos volt, háromból hármat értékesített. A mindössze tíz játékossal utazó udvarhelyiek közül Márton Kinga 5, Kosza Kincső 3, Szőke Orsolya és Gergely Nóra 2-2 gólt dobott.

Az udvarhelyiek ugyan két mérkőzést megnyertek az idényben: Slatina és a Nagyváradi Tonic ellen, mindkét csapat kiszállt a pontvadászatból, így továbbra is pont nélkül áll a Hargita a tabellán. Következő mérkőzésüket a Román Kézilabda Szövetség előzetes programja szerint március 13-án játszák a csarnokban a bajnokság ötödik helyén álló Nagyváradi VSK ellen.

A kiemelt képen Miklós Flóra, fotó: archívum/GÁL ELŐD