A VSK új igazolása még nem, de két volt SZKC-s érkezik a csarnokba

Szász András újra tétmeccset játszik az udvarhelyi csarnokban, fotó: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES

Újra hazai pályán játszik a Székelyudvarhelyi Városi Sportklub kézilabdacsapata a Bölények Ligája, a felnőtt férfi kézilabdabajnokság soron következő, tizenegyedik fordulójában. November 11-én, pénteken a Bukaresti CSM fogadja Sipos Lóránt együttese, amelynek

jól sikerült a hangolás,

hiszen miután Nagyvárad ellen megszerezte első győzelmét, az európai kupaporondon is érdekelt, a bajnokság harmadik helyén álló Nagybányai Minaurral szemben is tartotta a lépést, amelynek kapujában egy régi ismerős, a székelyudvarhelyi Buzogány Barna védett.

Az egykori SZKC hálóőrt Katona Tamás rögtön a kezdés után fel is avatta egy értékesített hétméteressel. Fej-fej mellett haladtak az együttesek egy bő negyedórán keresztül, ekkor kezdett ellépni az esélyesebb Minaur, de nem tudott jelentős fölényt kialakítani, tapadt rá a VSK. Noha volt nagyobb is a különbség, a végeredmény nem mutat rosszul az erőviszonyokat figyelembe véve: 32-27 arányban kaptak ki az udvarhelyiek, akiknek legjobbja a százszázalékos dobást nyújtó Feliciano Couveiro lett. Az angolai 5 találattal vette ki a részét csapata góltermeléséből.

Az utolsóelőtti helyet elfoglaló VSK-nak most sem lesz könnyű dolga, a tabellán ötödik helyen álló bukaresti együttest idén csupán hárman – Konstanca és a Dinamo mellett éppen Nagybánya – tudták megverni. Kulcsfontosságú lesz, hogy a CSM idén ihletett formában játszó válogatott játékosát, Tudor Boteát mennyire sikerül semlegesítenie Ferenczi Botiéknak, hisz ő a csapat fő gólfelelőse. Nem feledjük, hogy Botea, Csepreghi, Rotaru és Dodica mellett két egykori SZKC játékos is megpróbálja majd megnehezíteni a VSK dolgát:

Szász András és Chike Onyejekwe is visszatér a csarnokba.

A pénteken 18 órától kezdődő találkozóra a VSK Vásártér utca 12. szám alatt található székhelyén (a Junior emeletén) lehet jegyeket vásárolni kedden, szerdán és csütörtökön 8-16, pénteken 8-14 óra között – ha nem szeretsz sorban állni a meccs előtt a csarnoknál.

Az udvarhelyiek részéről továbbra sem láthatjuk bemutatkozni a csapat október 19-én bejelentett igazolását, a 25 éves balátlövőt, Fedila Mohamedet. A klub és a játékos ugyan aláírta az erre az idényre szóló szerződést, továbbra is a vízumára várnak, árulta el Mester Zoltán, a klub ügyvezetője.

A 188 centiméter magas sportoló legutóbb a katari bajnokságban játszott, az El Ahly-tól ékezik Székelyudvarhelyre. Ugyan nem alapembere az algériai válogatottnak, és a nemzeti együttes világversenyekre nevezett keretéből rendre kimarad, több alkalommal kapott már behívót. A katari bajnokságban mutatott megoldásairól szóló videóösszeállításból kiderül, hogy gyors és erős, technikás játékosról van szó, így alig várjuk bemutatkozását.