A VSK ellen sem hibázott Fogaras

Fogarason volt jelenése a Székelyudvarhelyi Városi Sportklub férfi kézilabdázóinak a másodosztályos bajnokság rájátszásának harmadik fordulójában. A helyiek kettőből kettőt nyertek, de az udvarhelyieknek az alapszakasz során már egyszer sikerült borsot törniük az orruk alá. Igaz, akkor hazai környezetben, és igaz, akkor kevésbé foghíjas kerettel. Most több alapemberét is nélkülöznie kellett Sipos Lóránt edzőnek, köztük a rutinos Komporályt és Ferenczit is.

A mérkőzés elején úgy tűnt, így is versenyben leszünk a fogarasiakkal, Tauțean Angelo ott folytatta, ahol itthon, a Nagyvárad elleni meccsen abbahagyta. Ő dobta az első három gólunkat, aztán szépen lassan mindenki hozzátette a maga gólját: Jére, Palatka, Katona, Hadnagy, Kónya, Csibi és Fekete is eredményes volt. Ezzel tartotta is magát a csapat 1-2 gólon a teljes első félidőn keresztül, ami 14-12-es eredménnyel zárult.

Ugyanígy tartotta magát az udvarhelyi csapat 1-2 gólon egészen a 38. percig, amikor jött az udvarhelyi rövidzárlat. Tíz percen keresztül nem dobott gólt a VSK. Ezt kihasználva, a hazai csapat Csibi 48. percben dobott góljáig, már ötgólos előnyt alakított ki. Ezt sikerült még háromra lefaragnia az udvarhelyieknek, de ennél közelebb férkőzni nem sikerült, sőt, a fogarasiak a végjátékban ismét ötgólosra duzzasztották előnyüket, és 28-23 arányban diadalmaskodtak. Csibi 6, Tauțean, Fekete 4-4, Katona 3, Jére, Hadnagy 2-2, Palatka és Kónya 1-1 – így oszlottak fel a VSK-gólok.

A győztes fogarasi csapat három forduló után is hibátlanul vezeti a rájátszás tabelláját, amelyen az udvarhelyiek az ötödik helyre csúsztak vissza, de mindhárom mögöttük álló csapat egy mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk. A következő fordulóban a csarnokban játszik a csapat, az ellenfél Resica lesz a Román Kézilabda Szövetség programja szerint február 26-án, szombaton.

A kiemelt kép illusztráció