A vonat elé vetette magát egy nő

A fotót egy olvasónk küldte a helyszínről.

Vasárnap, augusztus 23-án reggel a Székelykeresztúr felé tartó vonat mozdonyvezetője vette észre, hogy a síneken egy emberi test fekszik. Ő riasztotta a hatóságokat, nem az a szerelvény ütötte el – mondta el Alina-Maria Ciobotariu, a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szóvivője.

Mentőt már nem volt amiért küldeni a helyszínre, mert a fejet a testtől levágta a vonat, valamikor az éjjel történhetett – tudtuk meg dr. Domokos Ivántól, a megyei mentőszolgálat orvosigazgatójától.

A menetrendből ítélve a hajnali, Székelykeresztúrról Udvarhely felé tartó vonat lehetett, amely elé vetette magát a 42 éves Kányád községbeli nő. – Búcsúlevelet hagyott a hozzátartozóinak, úgy tűnik, hogy magánéleti és egészségügyi problémái voltak – közölte Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő.

A mozdonyvezető különben reggel 8.50-kor hívta a 112-t, a helyszínelés alatt legalább félórát állt a vasúti forgalom.

Ha önt, vagy valakit a környezetéből az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, hívja a Telefonos Lelkisegély-szolgálat 0754-800-808-ös telefonszámát. A koronavírusjárvány idején meghosszabbított programmal reggel 8 és éjszaka 12 óra között várják a hívásokat. Magányos, szorongással küszködő emberek is hívják bátran!