A világbajnokot búcsúztatva nyert Györgydeák Varsóban

Fotó: fiteq.org

A székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team csapata a lengyelországi Varsóban megrendezett Zabkie Challenger Cup elnevezésű tornán vett részt hétvégén, ahol egyéni és páros versenyt is rendeztek. Az egyéni versenyben a lehető legkeményebb mezőny jött össze felvonultatva a jelenlegi világranglista legjobb öt teqball-játékosát: a világranglista-vezető lengyel Adrian Duszakot, a kétszeres egyéni világbajnok Blázsovics Ádámot, a párosban világbajnok Bányik Csabát, a világranglistán negyedik Julien Grondint és a székelyduvarhelyi Györgydeák Aport.

Apor csoportjának megnyerése után a negyeddöntőben Bányik Csabát búcsúztatta, majd a Duszakot kiejtő francia válogatott Hugo Rabeux-ot győzte le az elődöntőben. A fináléban a többszörös világbajnok Blázsovics Ádám következett, aki éppen a legutóbbi, 2019-es budapesti világbajnokság döntőjében győzte le az udvarhelyi teqballost. 1-1 szettállás után jöhetett a mindent eldöntő játszma a fináléban, és Apor itt magabiztosan 12-2 arányban győzte le magyarországi ellenfelét megnyerve ezzel a bajnokságot.

A párosoknál Györgydeák mellett Ilyés Szabolcs állt asztalhoz, a negyeddöntőben a lengyel Nowicki-Pokwap duót sikerült legyőzniük, miután az elődöntőben az a francia válogatott páros következett, amely felett áprilisban a Zöld-foki-szigeteki döntőben sikerült már diadalmaskodniuk. Ezúttal viszont a Grondin-Rabeux kettősnek jött ki jobban a lépés és ők jutottak döntőbe. A Góbék ezután a kisdöntőben a budapesti Phoenix Teqball Academy fiatal tehetségeit, a Katz Balázs-Szegedi Zalán duót győzték le, így egyéni arany után, páros bronznak is örülhetett a székelyudvarhelyi csapat.

Az érmekért folyó mérkőzéseket a Facebookon  követhették élőben az érdeklődők, ezek ide kattintva visszanézhetőek. Apor egyéni döntője a 46. perctől látható.