A világ legjobb teqball párosaival küzdöttek

Fotó: a Teqball – Poland Facebook-oldala

Lengyelországban, az első Varsó Kupán vettek részt teqball-játékosaink március utolsó hétvégéjén. A lengyel fővárosban csak párosoknak rendeztek versenyt, az viszont nagyon színvonalasra sikeredett, hiszen a résztvevők között a reims-i világkupa mindhárom dobogósa jelen volt.

A Góbék Teqball Team részéről az Ilyés Szabolcs és Lázár Zsolt alkotta duó indult román válogatottként. A versenyen 15 résztvevő ország 22 csapata vett részt: nyolc lengyel, illetve országonként egy-egy páros. A sorsolásnál kiemelték a világbajnok montenegróiakat, a világbajnoki ezüstérmes magyarokat, a világbajnoki bronzérmes székely fiúkat és az első számú lengyel párost, így mind a négy említett csapat külön csoportba került.

Egy norvég-ukrán vegyes páros ellen kezdtek a mieink, 20-12 arányban verték őket, majd 20-4-es sima győzelem következett a csehek ellen is. Másik két csoportmérkőzését 20-11 arányban nyerte az Ilyés-Lázár duó, először egy lengyel kettős, majd a marokkóiak ellen.

A sorsolás nem kedvezett a góbéknak, a negyeddöntőben rögtön a világbajnok montenegróiak következtek és nem is sikerült ellenük a bravúr, két szettben (20-15, 20-17) nyertek Ilyésék ellen Reims bajnokai.

 

Végül azonban ők sem meneteltek tovább az elődöntőnél, a Blázsovics Ádám és Bányik Csaba alkotta magyar duó revansot vett tőlük a reimsi döntőért, így ők kerültek a varsói fináléba, amit szintén sikeresen vettek az első számú hazai páros: Duszak és Kaminski ellen.

Sovány vigasz, de Ilyésnek és Lázárnak egy nappal a verseny előtt csocsóban azért sikerült megvernie a későbbi bajnok magyar párost.