A Vasluiban játszott drámai végjáték után Konstanca következik

Előbb élvonalbeli, majd fiókcsapata is pályára lép a Székelyudvarhelyi Városi Sportklub kézilabda szakosztályának hétvégén. Szombaton, november 26-án rendezik a férfi elsőosztály, a Bölények Ligája odavágóinak utolsó, tizenharmadik fordulóját. Sipos Lóránt együttese a tavalyi bronzérmest, a jelenleg második helyen tartózkodó Konstancai CSM-t fogadja 18 órától a csarnokban.

Fotó: a CSM Vaslui Facebook-oldala

A legutóbbi, tizenkettedik fordulóban az udvarhelyi együttes kiesési rangadót játszott a táblázaton az előtte álló CSM Vaslui otthonában. A mindkét együttes számára életbevágóan fontos meccsen végre pályára lépett a csapat sérüléséből felépült csapatkapitánya, Komporály Attila, de a hazaiak már az első félidőben megpróbálták elrontani a VSK örömét, és meg is nyerték 14-10-ra a játékrészt.

A szünetet követő első gólt is ők szerezték, kialakítva ezzel a legnagyobb különbséget a meccs alatt. Kezdett kapaszkodni a VSK, amely az utolsó percre egy gólra dolgozta le hátrányát. Vaslui támadott, de nem sikerült betalálniuk, jöhetett a VSK, amelynek kapusa, Orbán Szilárd lejött, hogy 7 a 6 ellen támadhasson a csapat, amelyik Vuk Milosevics révén egyenlített is. Ám a hazaiaknak még volt néhány másodperce a középkezdésre, és Cumpănici az üresen maradt udvarhelyi kapuba dobta a labdát.

Így drámai végjátékban kapott ki 26-25 arányban a VSK, és távolabb került a kitűzött céljától, miszerint bent maradna a bajnokságban, tehát elkerülné az utolsó két hely valamelyikét a szezon végén. A csapat a tabella utolsó előtti helyén áll hat ponttal elmaradva Temesvártól, tehát a visszavágók legalább két mérkőzéssel többet kell nyerniük a Temes megyeieknél.

A tabella jelenlegi állása:

A VSK élvonalbeli csapata mellett, a kettes számú együttese is hazai találkozót játszik a hétvégén, ők vasárnap, november 27-én 13 órától a Nagybányai Minaur fiókcsapatát látják vendégül. A Sipos Lóránt és Palatka Barna által irányított csapat a másodosztályos csoportjának utolsóelőtti, hetedik helyén áll.