A városházán is megjelent a koronavírus

A városháza tanácstermének kilincsét fertőtlenítik május 28-án, a tanácsülés után.
fotó: Pál Edit Éva | archív

Családi vonalon igazoltan koronavírusos személlyel került kapcsolatba egy, a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal épületében szolgálatot teljesítő személy.

A családot tesztelték, az említett személy tesztje pedig csütörtökön egydüliként pozitív lett. A Megyei Közegészségügyi Igazgatóság munkatársainak segítségével gyorsan sikerült letesztelni az érintett személy közvetlen munkatársait is – áll a városháza közleményében. Péntek reggel végezték el a teszteket, délutánra kiderült, mindenki eredménye negatív, így egyelőre csak elszigetelt esetről van szó.

Arról is beszámoltak, hogy a polgármesteri hivatalban az ügyintézés zavartalanul működik, azonban felhívják a lakosság figyelmét, ha tehetik, válasszák az online ügyintézést az udvarhely.ro oldalon. Ha pedig mégis be kell menniük a hivatalba, a szűrősátron keresztül haladjanak, tartsák be a kötelező távolságot, és viseljenek maszkot.

Kerestük a polgármestert kérdéseinkkel, egyelőre nem veszi fel a telefont. Meg nem erősített információink szerint egy takarító kapta el körülbelül két hete brassói rokonoktól a vírust.

Frissítés, 2020. június 12., 15.40:

Bölöni Ildikó, a sajtóiroda munkatársa megerősítette, hogy a városházán bedolgozó takarítószemélyzet egy tagjáról van szó, az ő közvetlen családtagjait és a három másik takarítót tesztelték le, akik kontaktszemélyeknek számítottak a DSP protokollja szerint, és mindannyiuk tesztje negatív.

Gálfi Árpád polgármester elmondta, az illető, miután megtudta, hogy a rokona tesztje pozitív lett, többet nem járt be dolgozni, így nem sok emberrel érintkezett. A takarítók eleve reggel és este dolgoznak legfőképp, amikor a hivatali személyzet nem tartózkodik a városházán. – Jelenleg azon dolgozunk a doktor úrral, hogy megvizsgáljuk, kiket érdemes még letesztelni: a protokoll szerint – mivel intézményről van szó – kiválasztanak egy 5-7 fős mintát, akiket még letesztelnek – válaszolta kérdésünkre Gálfi.