A városban járt a medve (FRISSÍTVE)

Hétfő este Ro-Alert sms üzenetben figyelmezették néhány perccel 8 előtt a II. Rákóczi Ferenc utca környékének lakóit, hogy medve jár a közelben, kerüljék a zónát, az állatot ne fényképezzék, filmezzék stb.

Képernyőfotó

A lakosok szirénázást jelentettek a közösségi oldalakon a helyszínről. Körülnéztünk, de fél kilenc körül se medve, se szirénázó kocsi nem volt már arrafele.

Mint Gheorghe Filip rendőrségi szóvivőtől telefonon megtudtuk – az ügyben illetékes csendőrséget nem értük el – egy lakatlan udvarról riasztották a hatóságokat. A medve az erdő irányába elhagyta a várost. Sem személyi sérülés, sem anyagi kár nem történt – mondta az uh.ro-nak megyei rendőrség szóvivője.

Frissítés:

21:20

Alina Ciobiotariu, az Olt Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének szóvivője azt mondta, egy II. Rákóczi Ferenc utcai lakos értesítette a 112-es sürgősségi számon a hatóságokat. Az intézmény kiküldte a tájékoztató sms-t.

21:38

Az Agerpres hírügynökség a csendőrségre hivatkozva arról számol be, hogy előbb a rendőrség munkatársai értek ki, hogy biztosítsák a helyszínt, majd a csendőrség és a SMURD munkatársai. A medvét – ellentétben azzal, amit korábban a rendőrségi szóvivőre hivatkozva írtunk – a kiérkező csendőrök nem találták meg. A hatóságok, köztük a helyi rendőrök és egy vadász a helyszínen maradtak arra az esetre, ha visszatérne az állat.

21:41

Hargita megyében 2019-ben 20, medveveszélyre figyelmeztető sms-t küldtek ki – írja az Agerpres.

21:45

A csendőrség portálunknak is megerősítette azt, amit fentebb az Agerpresnek nyilatkoztak.

A kiemelt kép illusztráció.