A tervezőt is gyanúsítottként idézik be a bentlakás-tragédia ügyében

Előző anyagainkban – a Minden, amit tudunk a tragédiát okozó gyilkos sáncról  és a Magyar politikusok háttérembere felé vezetnek tovább a bentlakás-tragédia sötét szálai  – azt kutattuk, hogy mi volt a gond az épület összeomlását okozó sánccal és ki lehetett az, aki ezt megrendelte és miért.

Tovább kutatjuk a Gimi bentlakása mellé ásott sánc kérdését, hogy megértsük, mi vezetett a tragédiához.

Múlt pénteken, december 29-én az ISC (Országos Építési Főfelügyelőség) beszámolt a kormánynak az udvarhelyi tragédia kapcsán tartott ellenőrzéseiről. A beszámolóról a kormány sajtószóvivője nem sokat árult el. Az egyetlen sajtóorgánum, amelyik bővebben bontotta ki a történetet, az a stiripesurse.ro volt, amelyik cikkében azt írta, hogy az ISC három hibást talált: a már eddig is gyanúsított kivitelező mellett a tervezőt és a tulajdonost is.

A lap forrásai nem voltak átláthatók számunkra, ezért mielőtt lehoztuk volna a hírt, megpróbáltuk leellenőrizni. Mivelhogy sem az ISC, sem a kormány oldalán nem volt erről bővebb információ, szerdán reggel írtam az ISC sajtóosztályának, hogy erősítsék meg vagy cáfolják az információt. Azóta sem válaszoltak erre a kérdésemre. Írtam a tervezőknek, Várdayéknak is, akik azonnal visszajeleztek, hogy nem kaptak semmiféle értesítést ezzel kapcsolatban.

A rajz, amin szerepel a sánc

Szerdán délután kaptam egy forrásomtól egy rajzot, amelyen szerepel a sánc.

A cikk az előfizetőink számára folytatódik!

Ne maradj le a végéről! Már havi 15 lejért elolvashatod a cikkeink legjavát. Fektess be te is a szabadságba!