A technikai gondok sem állították meg Ilyést

Június 19. és 20. között, a Szeben megyei Balázstelkén rendezték meg a Movilele Blajelului elnevezésű hegyikerékpár versenyt, amelyen az udvarhelyi Városi Sportklub versenyzői is részt vettek.

A kétnapos rendezvény első napján egy olimpiai krossz típusú versenyt rendeztek, egy 3,2 kilométeres pályán kellett 5 kört tekerni, amelyet épített akadályok, ugratók nehezítettek. A VSK fiatal versenyzője Szakács Máté állt rajthoz. Technikai problémái és bukása ellenére is befejezte a versenyt 1 óra 11 perc és 32 másodperc alatt, ez kategóriája hetedik helyezéséhez volt elegendő.

A második napon

egy maraton krossz típusú verseny következett, itt két táv – egy 32 kilométeres 900 méter szintkülönbségű, valamint egy 61 kilométeres 1700 méter szintkülönbségű – közül lehetett választani. Ezen napon a VSK már népsebb számban állt rajthoz: Szakacs Máté, Szaniszló Roland, illetve Gáspár Lóránd a rövidebb távon, míg Ilyés Ferenc és László Csongor a hosszabb távon voltak érdekeltek. Utóbbi táv egyben a román bajnokság második futamát is jelentette. Máténak a második nap sem múlt el nehézségek nélkül, több társával együtt a verseny hevében egy elnézett jelölés miatt letért a kijelölt pályáról, ami nagyobb időveszteséget okozott – számol be közleményében a klub. Szakács Máté és Gáspár Lóránd korkategóriájuk tizenkettedik, Szaniszló Roland tizenegyedik helyén végzett.

A 61 kilométeres távon versenyző Ilyés Ferenc versenyét is technikai problémák nehezítették, emiatt többször meg kellett állnia, amivel értékes perceket veszített, ennek ellenére 2:50:39-es idejével sikerüt kategóriájában első helyezését megszereznie, míg csapattársa László Csongor 3:46:40-es idejével kategóriája 19. helyén végzett.

Kiemelt kép: Városi Sportklub