A szociális dolgozók is kapnak kockázati pótlékot

Az idősotthonokban és a fogyatékkal élő személyeket ellátó otthonokban dolgozó szociális munkások is megkapják a kockázati pótlékot az egészségügyi alkalmazottakhoz hasonlóan. Az erről szóló sürgősségi rendeletet csütörtöki ülésén fogadta el a kormány.

A kormányülést követő nyilatkozatában Marcel Boloş európai alapokért felelős miniszter elmondta, ez azt jelenti, hogy mintegy 38 ezer szociális dolgozó is megkapja az egyszeri, 1150 lejes kockázati pótlékot. Az intézkedés pedig 45 millió lejes terhet ró a költségvetésre.

Ugyanakkor elfogadta a korámány a higiéniai termékekből és alapélelmiszerekből álló segélycsomagok kiosztását szabályozó sürgősségi rendeletet: 1,2 millió rászoruló személy részesül az uniós alapokból megvásárolt csomagokból.

Boloş szerint a higiéniai termékekből álló csomagokat június 4-étől, az élelmiszercsomagokat pedig június 15-étől kezdik el kiosztani. Hozzátette az élelmiszercsomagokhoz jelentős mennyiégű terméket vásároltak meg, ami egyaránt hasznos a jelenlegi helyzetben a pék- és élelmiszeripar számára is.