A Szejkén találkoznak az unitáriusok

Fotó: a Magyar Unitárius Egyház Facebook-oldala

A rád bízott drága kincset őrizd meg – ezzel a bibliai üzenettel hívja a Magyar Unitárius Egyház hálaadó istentiszteletre híveit és más felekezetű testvéreit augusztus 13-án, szombaton Szejkefürdőre.

A program

10 órakor kezdődik a hagyományőrző huszárok tisztelgésével Orbán Balázs szobránál. A nemzeti zászló átadása után 11 óra 10 perctől istentiszteletet kezdődik Újvárosi Katalin, zetelaki unitárius lelkésszel, énekvezéri szerepben Vas Székely Piroska lesz, a székelyudvarhelyi 2-es számú unitárius egyházközség részéről.

Az úrvacsorai szertartást Szabó Előd, a Háromszék-Felsőfehéri Unitárius Egyházkör esperese jelenti be, az ágendát Biró Attila, árkosi unitárius lelkész mondja, és a szintén árkosi énekvezéri szolgálatossal, Márk Attilával.

A 13 óra 15 perctől kezdődő Orbán Balázs-szobor koszorúzása után köszöntőbeszédek következnek, énekel Ürmösi Incze Terézia.

A teljes találkozó ideje alatt

több sátorban is várják a résztvevőket, így a Nőegyleti Sátorba Tordai Melinda, sepsikőröspataki, Szabó Kata ürmösi, Biró Annamária, árkosi nőszövetségi tagok. A székelyudvarhelyi 1-es számú unitárius egyházközség pedagógusai a Gyermeksátorban tartanak foglalkozást a legkisebbeknek, a Lelki kuckóban úrvacsora vételre lesz lehetőség Péterfi Ágnes és Újvárosi Katalin lelkészek vezetésével.

A találkozó résztvevői számára ingyenes a belépés az Orbán Balázs Látogatóközpontba, féláras a Mini Erdély Parkba – közlik a szervezők: a Háromszék-Felsőfehéri Unitárius Egyházkör, a Székelyudvarhelyi Egyes Számú Unitárius Egyházközség, a Székelyudvarhelyi Kettes Számú Unitárius Egyházközség és a Magyar Unitárius Egyház Főhatósági Hivatala.

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal Székely Kinga Réka főszervezőhöz, a Magyar Unitárius Egyház hitéleti- és missziói előadó-tanácsosához a 0751.129.286-es telefonszámon, vagy a szkingareka@gmail.com e-mail címen – bátorítanak.