A Szejke SK végzett a csoportja élén

Az udvarhelyi sportcsarnokban nyerte meg csoportját a Székelyudvarhelyi Szejke SK.
Fotók: Sinka-Király Levente

Csütörtöktől vasárnapig a székelyudvarhelyi sportcsarnokban volt felnőtt férfi kézilabda A osztály C csoportjának utolsó buboréktornája. A Sipos Lóránt vezette Szejke SK a csoport éléről várhatta a torna kezdetét, szorosan a nyomában a Segesvári VSK, illetve a Kolozsvári Universitatea volt még harcban az első helyezésért. Az már a korábbi tornákon eldőlt, hogy a Szejke ott lesz a feljutásról döntő tornán.

Amikor majdnem sikerült fordítani

Az első, csütörtöki játéknapon nem léptek pályára az udvarhelyiek, mivel Nagybánya nem jelent meg a tornán. Pénteken rangadót játszott a Szejke SK, ellenfele Segesvár volt. A csapat ezen a találkozón nem számíthatott két alapemberére: Komporály személyes okok miatt volt távol, míg Pál Szilárd egy komoly sérülés után lábadozik. Nem játszott jól a csapat a mérkőzés első felében. Rengeteg hibát elkövettek, a kapusok sem fogtak ki egy jó napot. Így nem is volt meglepő, hogy félidőben a Maros megyei gárda három góllal vezetett 18-15-re.

A második félidő elején is a vendégek akarata érvényesült, tíz percnyi játék után már hét volt köztük a különbség (24-17). Ekkor összeszedte magát a Szejke SK, és sikerült lefaragnia a tetemes hátrányból. Az egyenlítésre azonban nem volt meg az erő. Egy góllal, 31–30-ra nyerte Segesvár a találkozót. A mérkőzés után a Szejke SK a harmadik helyre csúszott vissza a tabellán, három ponttal lemaradva Segesvártól.

Amikor még hátra volt néhány meccs

Azonban egy találkozóval kevesebbet játszottak az udvarhelyiek, így a szombati és vasárnapi mérkőzéseken kellettek a győzelmek ahhoz, hogy az alapszakasz végén a segesváriak elleni jobb gólarány a Szejke SK-nak kedvezzen az első helyért.

Szombaton mind Segesvár, mind a Szejke SK hozták a kötelező győzelmeket. Előbbiek 31-24-re győzték le a Temesvári Polit, míg az udvarhelyiek egy edzőmérkőzésnek is beillő összecsapáson húsz góllal, 39–19-es eredménnyel múlták felül a másik temesvári együttest a CNOPJ-t.

A játéknap után továbbra is Segesvár vezette a bajnoki tabellát. Tizenhárom találkozón 33 pontot gyűjtöttek, míg a Szejke SK tizenkét mérkőzésen 30 egységgel állt a második helyen. Huszonnyolc ponttal a harmadik helyen Kolozsvár állt.

A zárónapon Segesvár nem lépett pályára, Kolozsvár a kora délutáni találkozón pedig 38-30-as eredménnyel bezsebelte a pontokat a Tordai Potaissa II. ellen, megelőzve a tabellán a Szejke SK-t.

Ekkor így állt az élmezőny:

  1. Segesvár 33 pont/13 találkozó
  2. Kolozsvár 31 pont/13 találkozó
  3. Szejke SK 30 pont/12 találkozó

A zárómérkőzésen tehát az udvarhelyieknek mindenképp a győzelem kellett Nagyvárad ellen ahhoz, hogy pontokban beérje Segesvárt, és egymás elleni jobb gólarányának köszönhetően megnyerje a csoportot.

Semmit nem bízott a véletlenre Sipos és csapata.

Már a mérkőzés elején magukhoz ragadták az irányítást. Kónya kezdte meg a gólgyártást, és negyedórányi játék után már megnyugtató előnyre tett szert a Szejke SK (11-5). Az 5-6 gólos előnyt a félidőig tartották az udvarhelyiek. A második részben sem hagyott alább a lendületük, az előnyük is nőtt. Hat perccel a végső sípszó előtt 31-22 állt az eredményjelzőn. Esélyük sem volt a nagyváradiaknak a pontszerzésre ezen a találkozón, az udvarhelyiek végig vezetve, magabiztosan 36-25-ös végeredménnyel nyerték meg a mérkőzést.

Az alapszakaszt a csoport első helyén végezve jutott a feljutásért rendezendő döntő tornára a Szejke SK, amelyet a tervek szerint áprilisban tartanak. A kérdés már csak az, hogy az anyagiak megengedik-e a csapatnak, hogy esélyük legyen a feljutásra, hogy jövőben a legfelsőbb osztályban játszhassanak. A csapat megérdemelné, a közönség még jobban. Ez már csak a csapat támogatottságától függ.

Íme, a C csoport dobogósai:

  1. Szejke SK 33 pont
  2. Segesvári VSK 33 pont
  3. Kolozsvári Universitatea 31 pont