A sötét és ijesztő erdőben kellett futniuk

Vasárnap, augusztus 15-én Kolozsváron a Hoia Baciu Night Run elnevezésű versenyen vettek részt a VSK futói: Gáspár Lóránd Zsolt és Barczán Erika a 21 kilométeres távon, Nagy Elemér 10 kilométeren.

Fotók: a Hoia Baciu Night Run Facebook-oldala

A verseny a paranormális jelenségekről, illetve ufók észleléséről híres Hója erdőben zajlott, ezt zenével és lézerfényekkel ellensúlyozták a szervezők. A versenyzők 10 órakor, fejlámpákkal álltak rajthoz. „Igazi felüdülés volt, hogy nem a tűző napon szaladtunk, a verseny nehézsége viszont pont ez volt, számunkra ismeretlen terepen sötétben szaladni. Néhol az előttünk futó emberek hátsó piros lámpái segítettek a helyes útvonalon maradni” – számol be a versenyről Gáspár Lóránd.

Az első pár kilométert az erdőben tették meg a futók, onnan kiérve már egy mező fogadta őket, ahonnan Kolozsvár éjszakai fényei voltak láthatók. Visszafelé az erdő túlsó oldalán futottak be a célba. Gáspár Lóránd szerint néhol a jelzések nem voltak egyértelműek, illetve hiányosak voltak, ennek köszönhetően a verseny hevében pár versenytársukkal egyetemben el is szaladtak rossz irányba, amivel értékes perceket veszítettek nem sokkal a cél előtt. „Barczán Erika ennek okán csúszott le a női összetett harmadik, illetve korosztálya első helyéről” – vélekedik Gáspár, aki ennek ellenére a terepet élvezhetőnek nevezi.

Barczán Erika 1 óra 58 perces és 7 másodperces idővel végül kategóriája második helyezettje lett, Gáspár Lóránd Zsolt mindössze két másodperccel hosszabb idő alatt fejezte be a távot, ez kategóriája tizenegyedik helyére volt elég. Nagy Elemér 1 óra 12 perc és 57 másodperc alatt ért célba, megnyerve ezzel korkategóriája tíz kilométeres versenyét.